Zbog sumnje na malverzacije sa stečajevima

U akciji USKOK-a uhićen stečajni sudac Trgovačkog suda u Zagrebu

Objavljeno: 17.02.2021. zagorjeinternational

Prema neslužbenim informacijama, USKOK i policija su priveli stečajnog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mihaela Kovačića zbog sumnji na kaznena djela malverzacije sa stečajevima. U ponedjeljak je elektroničkim putem održana sjednica Državnog sudbenog vijeća (DSV) na kojoj je dano odobrenje za lišenje slobode, određivanje pritvora i određivanje istražnog zatvora protiv suca Mihaela Kovačića, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Navodno, Kovačić nije jedina osoba koja se našla na udaru policije i USKOK-a u ovoj akciji. Inače, Kovačić je bio predsjednik Trgovačkog suda u Sisku, a mediji su 2015. pisali kako ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu njegove vikendice.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje da su u stečajnim postupcima počinili više kaznenih djela.

U tijeku su uhićenja te provođenja dokaznih radnji na području više policijskih uprava u kojima sudjeluje 40 policijskih službenika. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku dok će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu, a kada ćemo izvijestiti o više detalja – kažu u priopćenju iz MUP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba