Popularni zagorski pjevač oduševio dalmatinsku publiku

Ivan Hršak Jurika osvojio nagradu publike na poznatom korčulanskom festivalu

Objavljeno: 27.07.2020. zagorjeinternational

Malo je zagorskih pjevača koji se mogu pohvaliti nagradnom publike na festivalu u Dalmaciji, a upravo je to uspjelo Petrovčanu Ivanu Hršaku Juriki. Na 25. Marko Polo festu Korčula 2020., koji je 17., 18. i 19. srpnja održan u Korčuli, Jurika Show Band Cajti osvojio je tamošnju publiku skladbom “Jubavi lipa”. Prvo mjesto dalmatinske publike Juriki je, kako sam kaže, nagrada za pamćenje.

Najdraža nagrada

Podsjetimo, na prošlogodišnjem 24. Međunarodnom Marko Polo Festivalu Jurika i Lepi Cajti predstavili su se po prvi puta skladbom “U nemirnim morima”, za koju je glazbu i aranžman potpisao Darko Berović, na tekst Ljiljane Hidić Pasariček i osvojili su Nagradu za najbolju glazbenu melodiju. Jurika je, ističe, već tada vidio potencijal ovog festivala i ocijenio dobre izglede svojeg nastupa ove godine. Zagorje i Dalmaciju povezao je ove godine u autorskoj pjesmi Dalmatinca Ivana Šegedina za koju je aranžman napisao Darko Berović, a na festivalskoj pozornici izveo je s Jurika Show Bandom Cajti. Pripala mu je pjevačima najdraža nagrada, nagrada publike.

Ostali članovi benda su: Ivan Hršak Belko na klarinetu, Mirko Klasić na klavijaturama, Darko Tušek na basu, Dalibor Moštak na gitari i Jurikin sin Danijel Hršak na bubnjevima. Vrijedi posebno izdvojiti i jedinu djevojku u bendu, Jurikinu kći Martinu, koja je skladbi dala podršku svojim vokalom.
Ivan Hršak svoju je karijeru započeo u Lepim Cajtima početkom devedesetih godina. Snimili su čak 11 albuma zabavne glazbe, a Jurika je član Hrvatske glazbene unije (HGU) i samostalni umjetnik Republike Hrvatske.

Zagorska predstavnica

Inače, na festivalu u Korčuli sa skladbom “Sve je iluzija”, za koju glazbu potpisuje Marko Tomasović, tekst Nevia Korpar, a aranžman Aleksandar Valenčić, uspješno se predstavila i mlada Krapinčanka Dina Leško. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba