OPREZ! Zagorska policija i ovog će vikenda nastaviti sa svojim aktivnostima

U nadzoru prometa na brojnim lokacijama sudjelovat će maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika te svi raspoloživi uređaji i oprema

Objavljeno: 10.01.2020. zagorjeinternational

Policijski službenici i ovog vikenda nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa. Policijska uprava krapinsko – zagorska kontinuirano će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Cijeli siječanj

Promet će se nadzirati na velikom broju lokacija, a u aktivnosti će biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa – uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.
Inače, tijekom cijelog siječnja PU krapinsko – zagorska će provoditi pojačani nadzor u prometu usmjeren na prevenciju i sankcioniranje svih prekršaja u prometu, a obratit će se posebna pozornost na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prelazak pješaka preko kolnika, na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom ili pak u vožnji nemaju upaljena svijetla.

Prilagodite kretanje

Također, s obzirom na najavljenu prognozu vremena tijekom vikenda, zagorska poilicija moli građane da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku, odnosno, da na mokrim i klizavim kolnicima te u uvjetima smanjene vidljivosti, smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba