Održana sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice, na kojoj je prihvaćen proračun u iznosu od 48 milijuna kuna

Najveće stavke su dovršetak izgradnje dječjeg vrtića i reciklažnog dvorišta, te izgradnja nove mrtvačnice i proširenje groblja

Objavljeno: 21.12.2019. zagorjeinternational

U četvrtak je održana 23. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice, na kojoj je prihvaćena druga izmjena i dopuna proračuna općine za 2019. godinu, kao i pripadajući programi koji se donose pojedinačno. Prema izmjeni, proračun iznosi 24.130.237,08 kuna. Riječ je o završnom godišnjem poravnanju proračuna koji je na početku iznosio gotovo 50 milijuna kuna, jer su u njemu mjesto našli brojni projekti, za čije je financiranje bila planirana komponenta EU pomoći ili pomoći kroz druge proračune.

Komunalna infrastruktura

Prihvaćen je i proračun za 2020. godinu u iznosu od 48.479.108,50 kuna. Najviše je predviđeno za izgradnju objekata i uređenje komunalne infrastrukture, preko 30 milijuna kuna. Tu najviše otpada na dovršetak izgradnje novog dječjeg vrtića i reciklažnog dvorišta, zatim na izgradnju nove mrtvačnice i proširenje groblja. No, tu su i sredstva predviđena za dovršetak uređenja Doma kulture i njegovu digitalizaciju, kao sredstva za izgradnju Kulturno – društvenog doma na Lazu te za prvu fazu izgradnje pristupne ceste prema novih vrtiću.

Prikupljanje otpada

Vijeće je donijelo i odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine Marija Bistrica. Promjena koja se najviše tiče korisnika jest ta da se s viših razina uređuje naplata odvoza otpada i to tako da je fiksni iznos jednak za sve fizičke osobe, bez obzira je li riječ o jednočlanom ili višečlanom kućanstvu ili za vikend kuće. Vijeće Općine Marija Bistrica je donijelo odluku, ali s odgodom od šest mjeseci, kad je u pitanju primjena.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba