Održana konstituirajuća sjednica trećeg saziva Dječjeg gradskog vijeća

Za novu dječju gradonačelnicu Pregrade izabrana Lucija Horvat, učenica sedmog razreda

Objavljeno: 01.12.2018. IB

U Gradskoj vijećnici u Pregradi održana je konstituirajuća sjednica trećeg saziva Dječjeg gradskog vijeća. Na početku sjednice okupljene dječje gradske vijećnike pozdravili su gradonačelnik Marko Vešligaj i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, koji su im čestitali na izboru u novi saziv. Nakon predstavljanja kandidatkinja za dječju gradonačelnicu, nakon dva kruga glasovanja, izabrana je učenica sedmog razreda Lucija Horvat s osam osvojenih glasova, dok je njena zamjenica učenica petog razreda Ana Šantek, koja je osvojila sedam glasova.

Voditeljica Vijeća

Među kandidatkinjama za dječju gradonačelnicu bila je još i Ela Čuček, učenica četvrtog razreda Područne škole Benkovo. Gradonačelnik Vešligaj je za predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća imenovao Elu Leskovar, a nakon uspješnog vođenja dva dosadašnja saziva dječjih vijećnika i vijećnica, za njihovu voditeljicu ponovno je imenovana Jasna Vnuk.

Ostali vijećnici

Ostali vijećnici i vijećnice su Matija Baričević, Marijana Špoljar, Luka Horvat, Dina Krsnik, Karlo Vrhovski, Renato Šoštarić, Petar Herak, Paola Sekušak, Ivan Burić, Ela Čuček, Tea Deanović, Patrik Ivanjko i Petra Špiljak.

– Grad Pregrada izborima i konstituiranjem Dječjeg gradskog vijeća nastavlja dobru praksu uključenosti djece i mladih u rad Grada te tako osigurava da se čuje njihov glas u donošenju odluka i prijedloga koje su važne za dobar život svih građana i građanki – poručuju iz Grada.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba