U Šumećanima kod Ivanić Grada održana svečanost izbora za najbolje obiteljsko – poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj

ZLATA VRIJEDAN: Drugi najbolji OPG u zemlji je onaj Andrije Drempetića iz Donje Stubice

Objavljeno: 01.09.2018. zagorjeinternational

U Šumećanima nedaleko od Ivanić-Grada, na seoskom imanju turizmu Kezele, održana je svečanost izbora za najbolji OPG u Hrvatskoj, “Zlata vrijedan”, na kojem je drugo mjesto osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu, a nagradu od 20 tisuća kuna je od izvršnog direktora PBZ-a Roberta Stepančića preuzela vlasnikova majka Marija, piše Večernji list.

Na ponos Stubici

– Velike čestitke OPG- u Andrije Drempetića iz Donje Stubice na osvojenom drugom mjestu na ovogodišnjem izboru za najbolji OPG u Hrvatskoj. Na ponos našoj Stubici. Grad malo kasni s izvođenjem radova koji su potrebni za daljnje širenje ovog uspješnog OPG, ali isti su ugovoreni i bit će izvršeni do kraja godine – čestitao je na Facebooku gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Prvo mjesto osvojio je Agro Puškarić iz Kaniške Ive kod Garešnice, koji obrađuje 350 hektara zemlje na kojoj uzgaja industrijski krumpir, češnjak, crveni i žuti luk, pšenicu, kukuruz, soju i cikoriju koju jedinu u Hrvatskoj i proizvodi. Nagradu od 30 tisuća kuna za osvojeno prvo mjesto na izboru kojeg su organizirali Večernji list i Ministarstvu poljoprivrede Puškariću je uručila izaslanica premijera, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković. Treće je mjesto pripalo poljoprivrednom obrtu Mirka Boškovića iz Cerne u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji na 42 hektara uzgaja šparoge, grašak, šećerac, cvjetaču, papriku, lubenicu i soju. Boškoviću je ček na iznos od 10 tisuća kuna predala članica uprave Podravke Ljiljana Šapina. Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi proglašen je Jože Želježnjak iz Veselića, sela u općini Ribnik nedaleko od granice sa Slovenijom. Želježnjak na 20 hektara uzgaja industrijsku konoplju, suncokret, lan, tikve uljarice, proso, pir, pšenicu, kukuruz, zob i ječam.

Snimka na HTV 2

Čitatelji Večernjeg lista najboljim su pak proglasili OPG Anite Pintar iz Čabra, koja mlijeko svojih deset kravica prerađuje u jogurt te svježi sir, tvrdi sir činkel, čabarski škripavac i sir s dodatkom medvjeđega luka. Obitelj uzgaja i stare sorte voće koje prerađuju.

Za dobro raspoloženje na dodjeli pobrinuli su se Singrlice, Tamburegeri i Ivica Pepelko. Snimka dodjele emisije izbora za najbolji OPG bit će u nedjelju u 17.45 na Drugom programu Hrvatske televizije, partneru projekta Zlata vrijedan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba