ODRŽANA 16. SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA TZ-a PODRUČJA DONJA STUBICA I GORNJA STUBICA

BROJKE RASTU: Gupčev kraj prošle godine posjetilo devet posto turista više nego 2016. – ukupno 193.759

Objavljeno: 01.03.2018. JJ

Održana je 16. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica. Sjednicu je vodio predsjednik TZ-a i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić. Direktorica TZ-a Kornelija Vnučec podnijela je izvješće o radu s financijskim izvještajem za 2017. godinu te izvješće o radu direktora. Vnučec je istaknula organizaciju manifestacija “Seljačka buna” – “Puntanje kmetov” i “Bitku kod Stubice”, “Sajam cvijeća”, “Ljeto u Dvorcu Oršić”, “Jesen u Gupčevom kraju”, suorganizaciju XX. “Susreta za Rudija”, Dane grada u Donjoj Stubici, XI. “Babičine kolače” u Donjoj Stubici, zatim projekte “Zajedno za Gupčev kraj”, “Putevima baštine Gupčevog kraja”, “Hrvatski vrt Perunika”, “Prirodne blagodati Gupčevog kraja” te “Priču o dječjim drvenim igračkama”.

Sajmovi i prezentacije

Nadalje je naglasila kako TZ pruža tehničku podršku oko pripreme, prijave i provedbe projekata u suradnji s Gradom Donja Stubica, Općinom Gornja Stubica i ostalim partnerima, kao što su npr. projekt Fellerove zgrade u Donjoj Stubici i Spomen hiže Rudolfa Perešina u Gornjoj Stubici. Tu su i sajmovi i prezentacije na kojima je prošle godine sudjelovala Turistička zajednica, kao što su promocija na Korčuli te promocija na manifestaciji “100% zagorsko” u Rijeci i Zagrebu. Posebno je istaknula da je ukupni broj dolazaka u prošloj godini povećan za 5 posto u odnosu na 2016. Shodno tome, povećao se i broj noćenja turista za 4 posto u odnosu na 2016. Sveukupni porast broja posjetitelja u Gupčevom kraju iznosi 9 posto u odnosu na 2016., tj. 2016. je zabilježeno ukupno 178.174 posjetitelja, a prošle godine 193.759 posjetitelja.

Nove kuće za odmor

Gupčev kraj trenutno raspolaže s 264 ležaja, u 2017. su registrirane i dvije nove kuće za odmor – “Kuća za odmor ZOE”, vlasnice Žane Orešić – Franjčec i “Hižica v plavem trnacu” vlasnika Stjepana Svemirka Čekolja. Direktorica je informirala članove Turističkog vijeća da ove godine Turistička zajednica preuzima, u dogovoru s Muzejom seljačkih buna, organizaciju “Ljeta u Dvorcu Oršić” te sukladno tome već provodi određene aktivnosti. Sjednici su nazočili i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc i stručna suradnica TZP DS i GS Ivana Petriško.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba