POČETAK RADOVA PREDVIĐA SE 2019. GODINE

Izdana građevinska dozvola za izgradnju biološkog bazena u Pregradi

Objavljeno: 20.12.2017. zagorjeinternational

U ožujku ove godine Grad Pregrada je objavio kako kreće u provedbu projekta izgradnje prvog biološkog bazena u Hrvatskoj. Bazen izgledom podsjeća na jezero, ima suhi filter i pregrađeno područje na kojem se nalazi regeneracijsko bilje i raslinje, pa je voda uvijek čista, bez dodavanja kemikalija. Bazen bio površine 1500 četvornih metara, imao bi pješčanu plažu, područje za neplivače i za plivače, dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku, ugostiteljski objekt i objekt za garderobu, recepciju, sanitarni čvor i prostoriju za prvu pomoć.

1,2 milijuna eura

Planira se izgraditi na lokaciji na kojoj je od 40-ih do 70-ih godina bio pregradski stari bazen – iza zgrade starog Doma zdravlja, uz potok Kosteljinu. Projekt je vrijedan oko 1,2 milijuna eura, sredstva će se nastojati osigurati iz EU fondova, a sami radovi trebali bi trajati od šest do 12 mjeseci. Izvodit će ih slovenska projektantska tvrtka “Lumil”.

Na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine potegnulo se pitanje oko toga u kojoj je fazi taj projekt, a mi od Grada Pregrade doznajemo kako je 11. prosinca od Krapinsko – zagorske županije, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Pregrada, izdana građevinska dozvola za izgradnju biološkog bazena s pratećim objektima i infrastrukturom. Trošak izrade projektne dokumentacije iznosio je 236.085,88 kuna, uz sufinanciranje Krapinsko – zagorske županije u iznosu od 50 tisuća kuna te tvrtke Kamgrad d.o.o. u iznosu od 50 tisuća kuna.

Telekomunikacijska mreža

Inače, pripremne radnje za realizaciju projekta izgradnje biološkog bazena na području grada Pregrade započele su već u veljači 2017. godine, izradom projektne dokumentacije. Hrvatski telekom izmjestio je telekomunikacijsku mrežu s područja gdje se planira izgradnja samog bazena, nakon čega je uslijedio završetak projektne dokumentacije, odnosno ishođenje građevinske dozvole. Hrvatski telekom je financirao u cijelosti izvedene radove izmještanja telekomunikacijske infrastrukture.

– Prethodno navedena projektna dokumentacija i građevinska dozvola predstavljaju preduvjet za prijavu projekta izgradnje biološkog bazena na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, a ovisno o rezultatima, nadamo se kako bi izgradnja samog biološkog bazena započela 2019. godine – poručuju iz Grada Pregrade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba