USVOJEN PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2018. GODINU, U IZNOSU OD 9,9 MILIJUNA KUNA

Najvažniji projekti u Mihovljanu su uređenje tavana općinske zgrade, energetska obnova Doma kulture i obnova dviju cesta

Objavljeno: 19.12.2017. zagorjeinternational

Na posljednjoj je sjednici Općinskog vijeća Mihovljana usvojen proračun za 2018. godinu, planiran u iznosu od 9.980.000 kuna, izvještava Radio Zlatar. Proračun je u odnosu na 2017. godinu veći za nešto više od četiri milijuna kuna, a razlog tome su planirani kapitalni projekti za koje je gotova projektna dokumentacija i spremni su za prijavu na fondove.

Oborinska odvodnja

Radi se o projektu uređenja tavanskog prostora općinske zgrade, a izrađen je i troškovnik za energetsku obnovu Doma kulture, koji će se uređivati etapno. Ukupna vrijednost je 1.654.000 kuna. Tu je i projekt uređenja ceste Mihovljan – Kovačići – Večkovići, vrijedan oko četiri milijuna kuna, prijavljen na EU fondove. U planu je, u dogovoru sa Županijskom upravom za ceste, i obnova dionice Mihovljan – Gregurovec, te uređenje nogostupa i oborinske odvodnje na drugim dionicama na području općine. Donesena je i odluka o financiranju asfaltiranja nerazvrstanih cesta u 2018. godini, prema kojoj građani financiraju prijevoz kamenog materijala, a sve ostale radove općina, kao i odluka o uređenju odvodnih jaraka, što će Općina sufinancirati s 50 posto, a drugu polovicu vlasnici zemljišta.

Sutinske toplice

Na kraju sjednice razgovaralo se i o budućnosti Sutinskih toplica te je imenovano Povjerenstvo koje će biti zaduženo za daljnje korake oko rješavanja tog pitanja. Povjerenstvo čine načelnik Zlatko Bartolić, Silvestar Vučković, Željko Čleković, Vladimir Risek i Dražen Pavleković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba