Održane redovne sjednice Turističkog vijeća i Skupština Turističke zajednice KZŽ

Donesen Program rada i Financijski plan Turističke zajednice za 2024. godinu

Objavljeno: 19.12.2023. zagorjeinternational

U Hotelu ‘Kaj’ u Mariji Bistrici održane su redovne sjednice Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije. 

Skupština Turističke zajednice je na prijedlog Vijeća, među ostalim, donijela Program rada i Financijski plan Turističke zajednice za 2024. godinu. Program rada za 2024. godinu definiran je temeljem ostvarenih rezultata i trendova na turističkom tržištu, stanja na emitivnim tržištima te općom gospodarskom situacijom i stanjem u okruženju, a usklađen s Masterplanom razvoja turizma Krapinsko – zagorske županije do 2025. godine.

Program je izrađen nakon koordinacije s direktorima turističkih zajednica općina, gradova i područja, rasprava sa sjednica turističkog vijeća, terenskih obilaska te pojedinačnih konzultacija s gospodarskim subjektima.

U Programu rada su kao ciljevi zagorskog turizma u 2024. godini navedeni; daljnje kontinuirano brendiranje i pozicioniranje destinacije Zagorje – Bajka na dlanu na domaćem i međunarodnom tržištu, kontinuirano kreiranje inovativne i tematski raznovrsne ponude i programa prilagođenih većem rasponu ciljnih skupina – kreiranje prepoznatljivih turističkih proizvoda, povećanje fizičkog obujma turističkog prometa koji bi trebao omogućiti željene financijske učinke od turizma, kontinuirana provedba promidžbenih aktivnosti Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Nadalje, na listi se nalaze i sljedeći ciljevi; samostalno i kroz kontinentalni Klaster Središnje Hrvatske te kroz studijska putovanja, suradnju zdravstvenih i spa te wellness objekata, podizanje kvalitete turističke ponude u skladu s održivim razvojem, daljnje kontinuirano jačanje suradnje i koordinacije turističkih zajednica u Krapinsko – zagorske županije te jačanje suradnje sa svim nositeljima turističke ponude.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba