NA VEČERI ZABOČANA

PROGLAŠENI SPORTAŠI GODINE: “Ljudima ne znamo reći hvala i priznati im rezultate koje su postigli jer smatramo da se podrazumijevaju”

Objavljeno: 17.12.2023. zagorjeinternational

Na tradicionalnoj Večeri Zabočana u petak dodijeljena su priznanja za sportaše godine. Ovogodišnji laureati su plivač Vili Sivec i atletičarka Jelena Bedeniković, Atletski klub Zabok koji ima najbolju žensku i mušku ekipu u seniorskoj konkurenciji te Branko Piljek koji je dobio nagradu za Životno djelo.

Gradonačelnik Ivan Hanžek istaknuo je kako je ova svečanost ujedno prilika da se šira javnost upozna s postignutim rezultatima zabočkih sportaša.

– Mi Hrvati imamo jednu veliku „falingu”, a to je da ljudima ne znamo reći hvala i priznati im rezultate koje su postigli jer smatramo da se podrazumijevaju. A na kraju sportske karijere ili radne aktivnosti, ono kaj ti ostaje je ustvari nečija zahvala na tome što si postigao za zajednicu. Stoga me veseli odaziv Zabočana na ovu priredbu, jer uz obitelji i prijatelje sportaša, ovdje su i ljudi koji svojim prisustvom isto tako zahvaljuju sportašima što nas vesele svojim rezultatima i što doprinose svom ali i razvoju grada Zaboka – rekao je Hanžek za Radio Stubicu.

Dodao je kako se s unapređenjem sportskih sadržaja nastavlja i u narednom periodu te je tako među ostalim kandidiran projekt daljnjeg uređenja Sportskog parka Zaseka kao i nastavak projekta spajanja biciklističko-pješačke staze prema Svetom Križu Začretju. Najbolji sportaš Vili Sivec, član Plivačkog kluba Olimp – Zabok, koji trenutno studira na američkom sveučilištu Bakersfield uputio je pismenu zahvalu Gradu Zaboku na priznanju.

– Drago mi je da se moji rezultati prate i ovdje u Americi i ponosan sam biti najbolji sportaš Grada Zaboka. Izuzetna mi je čast predstavljati malu zemlju Hrvatsku i Grad Zabok kao mali grad na karti u velikoj Kaliforniji. Hvala obitelji, trenerima Chrisu Hansenu i Ivici Androiću, svim mojim prijateljima ovdje u Americi i Hrvatskoj na ogromnoj podršci koju mi pružaju –  zahvalio je Sivec u poruci.

Sretna zbog osvojenog priznanja bila je i najbolja sportašica Jelena Bedeniković, članica Atletskog kluba Zabok.

– Ova je nagrada za mene od velikog značaja s obzirom na to da sam u klubu nepunih godinu dana te sam postigla relativno dobre rezultate. Ova nagrada mi je veliki vjetar u leđa da u idućoj sezoni postignem još bolje rezultate – rekla je Bedeniković.

Dopredsjednik Atletskog kluba Zabok Marko Gorički također je izrazio zadovoljstvo što su prepoznati rezultati rada zabočkih atletičara.

– Drago nam je što su prepoznali naš trud, naše zalaganje. Na žalost nemamo neke uvjete za rad, nemamo stazu, nemamo prostor ali se nekako snalazimo – rekao je Gorički.

Ponos zbog osvojenog priznanja nije krio niti dobitnik Nagrade za životno djelo Branko Piljek.

– Iza mene je gotovo pola stoljeća djelovanja u sportu, najprije kao aktivni igrač, kasnije i kao trener i sada na kraju kao glavni tajnik Sportske zajednice. Emotivan je ovo trenutak, drago mi je da sam dobio ovu nagradu – kazao je Piljek.

Pozvao je mlade da se bave sportom za njihovo dobro i dobro društva u cjelini. Najboljim zabočkom sportašima i sportskim djelatnicima nagrade su uručili legendarni vaterpolist Tomislav Paškvalin, predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka Nenad Borovčak, glavni tajnik Športske zajednice KZŽ Branko Piljek i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba