Zvucima pucnjeva kubura započela proslavu Praznika rada te obilježila 30 godina postojanja Općine Lobor

“Hvala svima onima koji su u tim teškim vremenima odlučili krenuti ovim putem”

Objavljeno: 01.05.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor je, već tradicionalno, među prvima na sjeveru Hrvatske u ranim jutarnjim satima započela s obilježavanjem Međunarodnog praznika rada koje je ove godine bilo nešto svečanije, s obzirom na to kako se navršava i 30 godina od konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća koja je održana na sam Praznik rada. 

Nakon tradicionalnih pucnjeva iz kubura i budnice u središtu Lobora na Trgu Svete Ane, zapaljene su svijeće kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, nakon čega je prigodnim programom u Društvenom domu obilježeno 30 godina postojanja Općine Lobor te podjela tradicionalnog prvosvibanjskog graha. 

– Nakon provedenih lokalnih izbora u veljači, na današnji dan prije 30 godina održana je prva konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Lobor. Zahvaljujem svima onima koji su sudjelovali u kreiranju ove politike, u kreiranju svih općina i gradova, kako u Krapinsko-zagorskoj županiji, tako i na području Republike Hrvatske jer danas vidimo da je to bila dobra politika, da smo krenuli u dobrom smjeru. Svaka općina i svaki grad se razvija, podržavamo i dalje tu politiku i hvala svima onima koji su u tim teškim vremenima odlučili krenuti ovim putem – poručila je načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih. 

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Lobor održana je točno 1. svibnja 1993. U tom prvom sazivu Općinskog vijeća bilo je 16 vijećnika: Zlatko Zaplatić, Milan Kovačić, Danijel Horvat, Zvonko Kulfa, Josip Šermet ,  Stjepan Ivanuš, Vladimir Rizman, Ivan Jureković, Josip Ivančić, Matija Ferenčić, Mirko Kuharić, Mladen Cvetko , August Labaš, Đuro Matejaš, Stjepan Mutak te Josip Jajtić koji je ujedno izabran za prvo predsjednika Općinskog vijeća.  

Uz 30. obljetnicu postojanja Općine Lobor, načelnica Jembrih ujedno je svim mještanima čestitala Međunarodni praznik rada. Središnje svečano obilježavanje 30. obljetnice postojanja Općine najavila je za 26. srpnja na Dan Općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba