Odlični rezultati bowlingaša iz Oroslavja koji već ove subote putuje na Europsko juniorsko prvenstvo

Fantastičan Roko Knezić i ekipa ‘Nomad 2’ prvaci Hrvatske u trojkama

Objavljeno: 28.03.2023. zagorjeinternational

U nedjelju je u Bowling centru Zaprešić održano Prvenstvo Hrvatske u trojkama na kojem je  nastupilo 18 ekipa iz sedam bowling klubova. Nakon četiri igre kvalifikacija, najbolji rezultat sa srušenih 2432 čunjeva postigla je ekipa ‘Zagreb 1’ (Ivica Dobrenić, David Tresk i Željko Barunčić), dok je druga ekipa s 2387 srušenih čunjeva bila ekipa ‘Nomad 2’ (Roko Knezić, Sven Fekeža i Vedran Vedriš). 

Ekipa ‘Zagreb 2’ (Ian Jambrović, Vedran Barunčić i Marko Kovačević) srušila je 2257 čunjeva, a kao posljednja u polufinale plasirala se ekipa ‘Nomad 1’ (Tomo Sekulić, Albert Šimunić i Saša Petković) sa srušenih 2206 čunjeva. 

Polufinale se igralo kup sustavom 1-4 i 2-3 na jednu dobivenu igru.

‘Zagreb 1’ pobijedio je ‘Nomad 1’ s rezultatom 632:531, a ‘Nomad 2’ bio je bolji od ‘Zagreba 2’ s rezultatom 646:568.

U finalu, ‘Nomad 2’ bio je bolji od ‘Zagreba 1’ s rezultatom 636:584.

Iako nisu bili najbolji u kvalifikacijama, ekipa ‘Nomad 2’, Knezić, Fekeža i Vedriš, osvojili su naslov prvaka Hrvatske u trojkama zahvaljujući odličnim igrama u polufinalu i finalu. 

Roko Knezić je u odigrao završnicu na najvišoj razini srušivši u polufinalu 235 čunjeva, a u finalu 268 čunjeva što su bili najbolji rezultati polufinala i finala. 

Inače, Knezić već u subotu s Hrvatskom juniorskom reprezentacijom putuje u Beč na Europsko juniorsko prvenstvo u bowlingu koje će se održati od 1. do 10. travnja. Uz Roka, boje Hrvatske branit će Ian Jambrović, Vedran Barunčić i Marko Kovačević u muškoj te Lana Dobrenić i Vivian Banjac u ženskoj konkurenciji. Na Europskom juniorskom prvenstvu ove godine prijavljeno je 100 natjecatelja u muškoj i 72 u ženskoj konkurenciji iz 30 zemalja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba