Ljetna škola informatike u SŠ Krapina i Zlatar od 23. do 27. kolovoza

Priključite se ovogodišnjim radionicama i naučite što ima novo u svijetu robotike

Objavljeno: 10.08.2021. zagorjeinternational

Ljetna škola informatike održat će se od 23. do 27. kolovoza u prostorima Srednje škole Krapina, te dio u Srednjoj školi Zlatar. Za željenu radionicu potrebno je popuniti prijavnicu koja je dostupna na ovom linku, gdje je se nalazi i opis radionica i raspored održavanja. Organizatori škole su SŠ Krapina i KRIK, a podršku i potporu dali su Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ.

Otvaranje Ljetne škole održat će 23. kolovoza s početkom u 11.30 sati,  u paviljonu na otvorenom prostoru u Parku Matice hrvatske, kada će se proslaviti 75 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture, gdje će se moći vidjeti kojim se aktivnostima u tehničkoj kulturi možete baviti, a bit će izložena  i jedrilica, padobran, oprema i dio radova učenika.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente, u prvom će se krugu održavati u ponedjeljak 23., utorak 24. i srijedu 25. kolovoza kada će jutarnje radionice počinjati u 8 sati, popodnevne u 12 sati, dok će se u drugom krugu, u četvrtak 26. i petak 27. kolovoza, sve radionice održavati u jutarnjem terminu, s početkom u 8 sati. Ove godine tema radionica je robotika.

– Teme radionica su: robotika za početne i napredne, Arduino IoT, C#, algoritmi, Xamarin, Unity, Blok programiranje – Android, radionica početnici, Scratch, Alice, mreže/Linux, obrada slika, web stranice. Nastavnici će naučiti kako koristiti suradničke alate za projektnu nastavu, te primjenu eTwininga u nastavi. U Zlataru je robotika za učenike i Office 365 za nastavnike. Pozivamo sve zainteresirane na otvaranje i radionice– poručili su iz Srednje škole Kapina.

 Organizatori napominju kako je u cilju očuvanja zdravlja djece, broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice, ograničen, a svi polaznici trebaju nositi maske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba