Zbog povećanih potreba, uz najviše higijenske standarde

Odazovite se na ciklus akcija dobrovoljnog darivanja krvi GDCK-a Donja Stubica

Objavljeno: 19.04.2020. JJ

Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi na području svoga djelovanja u razdoblju od 21. do 24. travnja.

– Pozivamo darivatelje na akcije darivanja krvi zbog povećanih potreba i osiguranja dostatnih količina krvnih pripravaka za funkcioniranje zdravstvenog sustava, a sve uz najviše higijenske standarde – strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba od najmanje dva metra te dezinfekciju ruku prije ulaska u prostor darivanja – kažu iz GDCK-a Donja Stubica.

Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje nisu putovale izvan Republike Hrvatske zadnjih mjeseci, bile u kontaktu s osobama koje su zaražene ili se nalaze u samoizolaciji, imale simptome infekcije dišnih putova, temperaturu, kašalj, kratak dah, otežano disanje te imale infekcije SARS-CoV-2.

U dogovoru s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, omogućit će se prolaz kroz blokadne punktove između općina i gradova, ali darivatelji krvi kod sebe moraju imati poziv i knjižicu darivatelja krvi kojom će potvrditi odlazak do mjesta organiziranja akcije darivanja krvi i povratak. Uvažit će se i izuzetak ako netko nije zaprimio poziv, ali ima knjižicu DDK-a ili prvi puta pristupa akciji darivanja krvi.

– Zahvaljujemo PU KZŽ na razumijevanju i izlasku u susret, ali također molimo naše sugrađane da se navedeno nikako ne zluporabe – poručuju iz GDCK-a Donja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba