Sutra javna tribina, a mišljenja i očitovanja mogu se slati i u pisanom obliku do 5. prosinca

Pregračanke i Pregračani, uključite se u kreiranje gradskog proračuna za 2019. godinu

Objavljeno: 27.11.2018. JJ

Grad Pregrada i ove godine organizira javnu tribinu o proračunu za narednu godinu, koja će se održati u srijedu u Gradskoj vijećnici s početkom u 18 sati. Građani će imati priliku informirati se o predviđenom iznosu proračuna, izvorima sredstava i njihovoj namjeni. Na tribini će sudjelovati gradonačelnik Marko Vešligaj i članovi gradske uprave, koji će pružiti građanima sve potrebne informacije, kao i eventualna obrazloženja pojedinih stavki proračuna, čime se želi održati postojeća razina transparentnosti u pripremi i izradi jednog od najvažnijih akata Grada.

Prihodi i rashodi

Proračunom za 2019. godinu planirani su ukupni prihodi u iznosu 40,7 milijuna kuna, dok su ukupni izdaci planirani u iznosu od 41,2 milijuna kuna. Planirani višak prihoda tekuće godine iznosi 505 tisuća kuna, koliko iznosi i preneseni manjak. Između ostaloga, planira se uređenje kino dvorane te dječjih i sportskih igrališta, kao i uređenje pomoćnog igrališta Nogometnog kluba Pregrada. Povećana su sredstva za rad Dječjeg vrtića “Naša radost”, za asfaltiranje i održavanje komunalne infrastrukture, a krenut će i energetske obnove javnih zgrada.

Propisani obrazac

Inače, Proračun Grada Pregrade za 2019. godinu nalazi se na javnom savjetovanju do 5. prosinca 2018. Svi zainteresirani svoja mišljenja i očitovanja mogu u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu Grad Pregrada, Upravni odjel za financije i gospodarstvo, Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada ili na e-mail adresu: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba