Iza njih je vrlo uspješna sezona

Seniorska ekipa AK Zabok postala ekipni prvak Hrvatske u trailu, Matija Grabrovečki obranio titulu državnog prvaka

Objavljeno: 25.10.2018. JJ

U Omišu je, u sklopu trećeg izdanja utrke pod nazivom “Dalmacija ultra trail”, održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u trailu, a ujedno i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo iduće godine. Na trodnevnoj manifestaciji brojni natjecatelji (672) iz cijelog svijeta mogli su birati između četiri različite dužine staze, a kao prvenstvena utrka, odabrana je ona dužine 53 kilometra (Sea DUT), sa startom u Makarskoj i ciljem u Omišu (+2326 m uspona), budući da će iduće godine staza na svjetskom prvenstvu biti približno istih karakteristika.

Već treći naslov

Za Atletski klub Zabok nastupila je Jelena Brezak, kao jedina ženska predstavnica kluba, dok su od muških za plasman na pojedinačnom i ekipnom PH, konkurirali Nikola Špoljar, Marko Gorički i Matija Grabrovečki. Ekipa AK Zabok osvojila je naslov ekipnih prvaka Hrvatske u trailu, ispred AK Sljeme i AK Dubrovnik. To im je, uz naslov ekipnih prvaka u krosu i planinskom trčanju na duge staze, već treći ekipni naslov prvaka ove godine.
U pojedinačnom dijelu natjecanja, Matija Grabrovečki je osvojio drugo mjesto, iza pobjednika Slovenca Anžeja Šenka, dok je u konkurenciji za PH bio prvi, čime je uspio obraniti naslov državnog prvaka u trailu. Nikola Špoljar je u cilj ušao kao treći u muškoj kategoriji, čime je osvojio drugo mjesto na PH, što mu je već treća medalja na državnim prvenstvima ove godine. Marko Gorički je zauzeo peto mjesto, dok je Jelena Brezak morala odustati zbog visoke temperature.

Pet medalja

Ovom utrkom završena su državna natjecanja za seniorsku postavu AK Zabok, koja je u ovoj godini osvojila pet ekipnih medalja, od čega tri zlatne i dvije srebrne. Od pojedinačnih odličja,­ tu su dva zlata (Nikola Špoljar i Matija Grabrovečki) te srebro i bronca (Nikola Špoljar).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba