KZŽ potpisala ugovor s izvođačem radova u sklopu projekta poboljšanja pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti, najvećim dijelom financiranog europskim novcem

Počinje uređenje sedam zagorskih ambulanti, projekt vrijedan više od 2,3 milijuna kuna

Objavljeno: 24.10.2018. JJ

Krapinsko – zagorska županija, kao osnivač županijskog Doma zdravlja, provodi projekt pod nazivom “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ“, ukupne vrijednosti 8.285.992,14 kuna. Od navedenog iznosa, 85 posto sredstava dolazi iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020, Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s fokusom na udaljena i deprivirana područja”.

Uređenje ordinacija

Cilj projekta je, dakle, poboljšanje pružanja zdravstvenih usluga u sferi obiteljske medicine, primarne pedijatrije, primarne ginekologije i dentalne medicine stanovnicima KZŽ, a tim povodom krapinsko – zagorski župan Željko Kolar potpisao je ugovor s tvrtkom MDK Građevinar o izvođenju radova na sedam lokacija domova zdravlja, u ukupnom iznosu od 2.344.594,81 kuna. U sklopu projekta, manji infrastrukturni radovi obuhvatit će ambulantu Gornja Stubica, gdje će se urediti prilaz prilagođen osobama s invaliditetom, zatim ambulantu Zlatar, gdje će se urediti postojeći sanitarni čvorovi te sanitarni čvor za osobe s invaliditetom i ambulantu Desinić, gdje će se urediti postojeće ordinacije opće medicine i ambulanta za patronažnu sestru.

Rampa za pristup

U Mariji Bistrici će se urediti dvije odvojene ambulante dentalne medicine, u Velikom Trgovišću tri odvojena prostora za tri postojeće ordinacije opće medicine, čekaonice za pacijente sa sanitarnim čvorom te će se izgraditi rampa za pristup osobama s invaliditetom. U Mihovljanu će se urediti postojeća ambulanta opće medicine, a ambulanta u Maču dobit će prilaz za osobe s invaliditetom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba