TRI DANA ODLIČNOG KULTURNOG I ZABAVNOG PROGRAMA, UZ GRUPU VIGOR, BARABE, FIŠKALE I FORŠUS

Najmlađi čuvari tradicije otvorili 37. Tamburašku noć u Maču

Objavljeno: 13.07.2018. zagorjeinternational

Najmlađi čuvari tradicije otvorili su 37. Tamburašku noć u Maču, koju i ove godine, u suradnji s domaćim udrugama, organizira KUD “Ljudevit Gaj”, izvještava Radio Zlatar.
Nakon pozdrava predsjednice KUD-a Monike Sedak, dobrodošlicu u Mače svim je posjetiteljima poželjela i načelnica općine Mladenka Mikulec, koja je, osim na priredbe u sklopu programa manifestacije, pozvala sve građane u nedjelju u šator na sajmištu, na zajedničko praćenje finala Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Sutra Smotra

Tamburašku noć je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a na otvorenju manifestacije su bili i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te načelnici Bedekovčine i Zlatar Bistrice, Darko Ban i Žarko Miholić. U kulturno – umjetničkom programu predstavili su se najmlađi folkloraši, uz pratnju tamburaških sekcija. Iz KUD-a domaćina nastupile su predškolska, dječja i mlađa folklorna skupina te mali folkloraši KUD-ova Golubovec i Lobor. Nekoliko skladbi iz svog repertoara izvela je i Limena glazba DVD-a Mače, a večernja je zabava nastavljena uz grupu Bonaparte. Danas nastupaju starija folklorna i tamburaška sekcija KUD-a “Ljudevit Gaj” i KUD “Mihovil Krušlin” iz Šenkovca, dok je sutra u 20 sati na programu Smotra tamburaških sastava i orkestara.

Sportski programi

U popratnom programu su i dva sportska sadržaja – natjecanje u lovačkom streljaštvu u organizaciji Lovačke udruge “Fazan” i šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Gaj”. U nedjelju u 18 sati u šatoru se održavaju kreativne radionice Udruge “Sv. Marta” iz Zaboka, u 19 sati nastupaju Mačanske mažoretkinje “Alina”, dok je u 22 sata tradicionalno izvlačenje tombole. U zabavnom dijelu programa, večeras nastupaju Fiškali i grupa Vigor, sutra Barabe te u nedjelju grupa Foršus.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba