Page 8 - ZI Broj 129
P. 8
ak minute vožnje od Zagreba, čiji drijenka. Imamo plantažu drijenka i
nam je vlasnik Božidar Huzak otkrio plantažu bazge - otkrila nam je Ivan-
zašto je svoj restoran odlučio pred- ka, koja istaknula kako svoje proiz-
staviti upravo na sajmu u Krapini. vode najčešće prodaje na kućnom
- Ove godine obilježavamo 50. pragu, iako smatra kako su upravo
godišnjicu našeg restorana i želja ovakvi sajmovi sjajna prilika za pred-
nam je u naš prekrasni dio Zagorja stavljanje autohtonih proizvoda koji
dovesti što više gostiju. Nadamo da bi mogli biti mamac za turiste.
će i ovaj sajam i naša prezentacija na Jelena i Domagoj Valec kao pos-
sajmu u tome umnogome pomoći – jetitelji došli su iz Zaboka, a otkrili su
rekao je Huzak, polaskan priznanjem nam koji je bio njihov motiv za dol-
najboljeg izlagača prvog Regionalnog azak u Krapinu.
sajma kontinentalnog turizma. - Mi kao Zagorci došli smo vidjeti
što se nudi u našoj županiji, ali i šire,
Otkrivanje novih destinacija uživati i isprobati delicije. Za sajam
smo čuli usmenom predajom, a s
Jedna od izlagačica bila je i Ivanka obzirom na to da volimo posjetiti
Pereglin iz Svetog Ivana Zeline, koja je susjedne gradiće i mjestašca te vid-
na sajmu predstavljala OPG “Pereg- jeti znamenitosti, željeli bismo otkriti
lin”, a zainteresiranim posjetiteljima nešto novo što bi vrijedilo posjetiti.
rado je omogućila i degustiranje svo- Uzeo sam promotivne materijale
jih proizvoda. koji su mi se činili zanimljivima, a ku-
- Vlasnici smo OPG-a već više od 15 pio sam i bučino ulje - rekao nam je
godina, eko smo proizvođači, imamo Domagoj.
oko 70 vrsta starih sorti sjemena. Svi - Mene je zanimalo razvija li se prven-
proizvodi koje imamo na štandu su stveno seoski turizam u smjeru u ko-
od sjemena do gotovog proizvoda jem bi se trebao razvijati, i moram
naši. To prerađujemo, radimo zim- reći da ovaj sajam pokazuje da razvoj
nicu, sokove, sirupe i džemove od

8 Zagorje International
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13