Mladi tenisač je i trostruki županijski prvak u svojoj kategoriji

Tomislav Wilco Račić (10) iz Andraševca drugim mjestom na Masters turniru u Ogulinu osigurao nastup na državnom prvenstvu, gdje će biti jedini Zagorec

Objavljeno: 28.09.2021. zagorjeinternational

Na nedavno održanom teniskom regionalnom Masters turniru u Ogulinu, Tomislav Wilco Račić (10) iz Andraševca izborio je svoje mjesto među četiri predstavnika koji će u listopadu otići na državno prvenstvo.
Mladi tenisač, inače član Teniskog kluba “BK Hornets“ iz Bedekovčine, završio je sezonu na drugom mjestu nakon osam turnira, s uvjerljivim vodstvom nad trećerangiranim igračem, i time ušao među 32 najbolje rangirana igrača u Hrvatskoj. Uz to, trostruki je prvak Krapinsko – zagorske županije u tenisu u uzrastima od devet do 11 godina.
Hrvatski teniski savez dijeli Hrvatsku na šest regija, a Krapinsko – zagorska županija spada u regiju Središnja Hrvatska. Četiri najviše rangirana igrača (djevojčica i dječaka) iz Središnje Hrvatske bit će pozvani na Državno prvenstvo u tenisu za djecu do 10 godina, a Račić će biti jedini predstavnik iz Zagorja.
U konačnom poretku ogulinskog turnira, Ivano Božičević (TK Frankopan) je prvi, Tomislav Wilco Račić (TK BK Hornets) drugi, Anton Pokupec (TK Zaprešić) treći, dok je Roko Mihaliček (TK Zaprešić) četvrti. Račićev suigrač iz kluba i županije, Amon Đukez iz Lobora, na turniru u Ogulinu osvojio je sedmo mjesto.
Kod djevojčica u Središnjoj Hrvatskoj, u konačnom poretku Tena Kozlica (TK Zaprešić) je prva, Mia Postružin (TK Zaprešić) je druga, Eva Tonković (TK Frankopan) treća i Jana Juhas (TK Ogulin) četvrta.
Državno prvenstvo organizira Teniski klub Kvarner u Rijeci, 9. i 10. listopada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba