Ubojica djece Harald Kopitz (56) ispitan u policiji u prisutstvu odvjetnika koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti

“Branio se šutnjom, takav je bio naš dogovor u ovoj fazi postupka”

Objavljeno: 28.09.2021. zagorjeinternational

Harald Kopitz (56), Austrijanac sa zagrebačkom adresom, kojeg sumnjiče da je na Mlinovima ubio svoje troje djece, ispitan je u prisustvu svog branitelja po službenoj dužnosti, Marka Ivice. 24 sata pišu da je ispitivanje u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici trajalo oko pola sata, nakon čega je Kopitz prevezen u policijsku jedinicu za zadržavanje na Oranicama.

– Što se tiče mog branjenika, kojeg branim po službenoj dužnosti, on se na ispitivanju branio šutnjom. Takav je bio naš dogovor u ovoj fazi postupka. Što se tiče njegovog psihičkog stanja, teško mi je bilo što reći jer smo samo kratko razgovarali. O tome će više moći reći vještaci u nastavku postupka. Sad čekamo poziv na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. U ovom trenutku ne mogu reći kada će to biti – kazao je Marko Ivica, odvjetnik kojega je sud dodijelio Kopitzu.

Nakon ispitivanja u odvjetništvu, izvjesno je da će Kopitza voziti dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu radi određivanja istražnog zatvora.

Policija će, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, Kopitza kazneno prijaviti najvjerojatnije za tri kaznena djela teškog ubojstva na štetu troje maloljetne djece. Maksimalna kazna za stjecaj tako teških kaznenih djela je 50 godina zatvora. (ZI)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba