Ne propustite "Vikend divljih srca" od 2. do 4. listopada

Povodom svjetskog dana životinja, Viasat Nature posvetit će trodnevni program životinjama i ljudima koji brinu o njima

Objavljeno: 26.09.2021. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Svjetskog dana životinja, televizijski kanal Viasat Nature posvetit će 2., 3. i 4. listopada životinjama i ljudima koji brinu o njima, u okviru tematskog programa “Vikend divljih srca“.

Kroz ta tri dana na programu ćete svjedočiti svakodnevnom radu zagovornika životinja i stručnjaka za životinje iz cijelog svijeta, zajedno sa seoskim veterinarima Julianom Nortonom i Peterom Wrightom iz “Jorkširskog veterinara“, stručnjakom za divlje životinje Paulom O’Donoghueom iz “Bolnice za slonove“ i čudesnim spasiteljem pčela Charliejem Agarom iz emisije “Charlie i pčele“.

Gledatelji će se moći pridružiti i iza kulisa nekih od najnaprednijih svjetskih centara za oporavak divljih životinja u emisijama “Rođeni za divljinu“, “Čudesni siročići iz prirode“ i “Posao u divljini“, a prikazana će biti i jedna od najnovijih serija o spašavanju životinja, “Spašavanje života na Pacifiku“. Također, emitirat će se i serija “Medo: Spasitelj koala“, u kojoj aktivist za divlje životinje Tyson Mayr prati „Medu“, čudesnog psa za otkrivanje koala, i njegovu ekipu, koji spašavaju i pomažu koalama ozlijeđenima tijekom velikih šumskih požara u Australiji 2020. godine.

A da je Svjetski dan životinja već rezultirao značajnim i trajnim doprinosom u smislu podizanja standarda skrbi o životinjama, svjedoči i činjenica da je Amina Abaza, predsjednica Društva za zaštitu životinjskih prava u Egiptu, uz pomoć Svjetskog dana životinja uspješno lobirala da se članak o dobrobiti životinja uključi u novi egipatski ustav, a nedavno je egipatskom parlamentu predložila Zakon o uzornoj dobrobiti životinja.

Nadalje, udruge “Životinje Libanona“ i “Anima Naturalis Kolumbija“ donijele su lokalnu rezoluciju koja od upravnih odjela za životni okoliš i građansku kulturu zahtijeva da svake godine obilježavaju Svjetski dan životinja, a to, pokazalo se, uvelike pomaže u podizanju osviještenosti među građanima u pogledu etičkog odnosa prema životinjama.

U Sudanu je, zahvaljujući Sudanskoj organizaciji za skrb o životinjama i okolišu, usvojeno zakonodavstvo o zaštiti životinja u sudanskom parlamentu. Velike zasluge za ostvarenje tog izvanrednog cilja pripisuju se Svjetskom danu životinja i povećanoj osviještenosti o pitanjima dobrobiti životinja.

Sve navedene emisije i još mnogo sadržaja moći ćete pogledati od subote, 2. listopada, do ponedjeljka, 4. listopada, od šest sati do podneva, na programu Viasat Nature, a sve se poziva i na uključenje u globalni razgovor o brizi za životinje tijekom dana na Twitteru putem oznake #WorldAnimalDay.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba