Općinsko vijeće Konjščine dalo suglasnost za dva projekta koja će biti prijavljena na Mjeru 7.4.1

Plan je rekonstrukcija i opremanje Vatrogasnog doma Galovec – Krapina Selo te dotrajale zgrade i sportskih terena u Sportskoj ulici

Objavljeno: 24.09.2021. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Konjščine održalo je redovnu sjednicu na kojoj su donesene dvije odluke o provedbi dvaju projekta koji će se prijaviti na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na Mjeru 7.4.1.
Budući da je rok za prijave 30. rujna, Vijeće je trebalo dati svoju suglasnost o provedbi projekata. Riječ je o projektu rekonstrukcije i opremanja Vatrogasnog doma Galovec – Krapina Selo te projektu rekonstrukcije i opremanja dotrajale zgrade i sportskih terena u Sportskoj ulici. Taj je projekt pripremljen u konzultacijama s Nogometnim klubom Sloga i Karate klubom Konjščina.
Za rekonstrukciju Vatrogasnog doma već su odrađene neke pripremne aktivnosti, odnosno izrađen je glavni projekt s potrebnom dokumentacijom, ishođena dozvola Upravnog odjela za prostorno uređenje, predan je zahtjev za građevinsku dozvolu te je izrađen troškovnik radova. Procijenjena ukupna vrijednost investicije je 7.784.542 kune.
Kako izvještava Radio Zlatar, planira se urediti prizemlje doma sa skladišnim prostorom, garderobama i sanitarnim čvorom, te dva stubišta na kat i uvesti dizalo za osobe s invaliditetom. Uredila bi se i dva boksa za smještaj dvaju vatrogasnih vozila. Na katu bi bila soba za dežurstvo te ured, sala za sastanke i učionica, kao i čajna kuhinja s blagovaonicom. Planira se nabaviti i potrebna uredska oprema te audio i video oprema za dvoranu. Dom  bi, osim vatrogasaca, koristile i udruge za svoje aktivnosti. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba