U SKLOPU “BRANJA GROJZDJA“: Najveća imena hrvatskog nogometa zaigrala protiv veterana NK Pregrade

GRADONAČELNIK VEŠLIGAJ: Vjerujem da smo u sportskoj i fer utakmici kao veterani NK Pregrade bili ravnopravan suigrač

Objavljeno: 24.09.2021. zagorjeinternational

U sklopu manifestacije “Branje grojzdja“ u Pregradi je u četvrtak, u znak obilježavanja 75 godina organiziranog nogometa u Pregradi, održana revijalna nogometna utakmica veterana NK Pregrada i veterana Hrvatskog nogometnog saveza, koja je završila pobjedom veterana HNS-a, rezultatom 6:0.

Nastupili su proslavljeni veterani HNS-a poput Igora Bišćana, Jerka Leke, Danijela Pranjića, Daniela Šarića, Marjana Mrmića, Krunoslava Jurčića, Branka Strupara, Elvisa Brajkovića i Ante Tomića, dok je vršitelj dužnosti izbornika reprezentacije bio Zorislav Srebrić, a ekipu s klupe vodio je Robert Prosinečki.

Veterane Pregrade s klupe je vodio predsjednik Županijske skupštine Zlatko Šorša, a za ekipu je nastupio i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj koji se prije početka utakmice zahvalio gostima što su se odazvali na ovogodišnje “Branje grojzdja“ te tako uveličali sportski dio manifestacije.

-Stavili smo naglasak upravo na sport budući da smo ove godine europska regija sporta. Vjerujem da smo u sportskoj i fer utakmici kao veterani NK Pregrada bili ravnopravan suigrač – rekao je Vešligaj.

Utakmici su prisustvovali i predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš Krojf te krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

-Ovo je krasna tradicija za Branje grojzdja, da se organiziraju humanitarne, revijalne utakmice, a pogotovo je velika stvar kad se odazovu velika imena hrvatskog, europskog i svjetskog nogometa. Vidjeti ovdje Roberta Prosinečkog koji vodi ekipu, da su tu Bišćan, Strupar, Jurić, Mikić, je velika stvar. Tome svjedoči i koliko ljudi se skupilo da pogledaju revijalnu utakmicu. Da postoji u Pregradi, u Krapinsko-zagorskoj županiji velika manifestacija koju vrijedi pogledati, slika je koja će otići po cijeloj Hrvatskoj. Zahvaljujem prijatelju Robertu i dečkima što su se odazvali – kazao je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba