Udruga Distrofičara Krapina na poseban način obilježila Dan borbe protiv nasilja nad ženama - članice su obišle ginekološke ambulante na području županije kako bi utvrdile koliko je njih prilagođeno ženama s invaliditetom

U Zagorju je, od ukupno 11, pet ginekoloških ambulanti u potpunosti prilagođeno osobama s invaliditetom, a dvije djelomično

Objavljeno: 23.09.2021. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22. rujna, Udruga Distrofičara Krapina obišla je ginekološke ambulante na području županije kako bi provjerila koliko je njih prilagođeno ženama s invaliditetom.


– Ovime smo htjele svim ženama s invaliditetom olakšati odlazak na ginekološke preglede, kada se nađu u nedoumici ići ili ne, i kamo – kažu iz udruge.  


Utvrđeno je da je na području županije, od ukupno 11 ginekoloških ambulanti, njih pet opremljeno za pacijentice s invaliditetom, a dvije su djelomično opremljene.  


Obilazak su organizirale pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug i glavna patronažna sestra Doma zdravlja KZŽ Biserka Sviben.


Sve informacije o pristupačnim ambulantama mogu se dobiti u udruzi.


– Gotovo svake minute jedna žena doživi neki od oblika nasilja, a žene s invaliditetom trostruko su više izložene nasilju upravo radi svoje ovisnosti o drugima. Velik dio nasilja događa se i na području zdravlja i zdravstvene zaštite – kažu iz udruge. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba