Na Zrinjevcu se održava prosvjed medicinskog osoblja

“Godišnje radimo 108 sati više nego suci, načelnici i ostali. Jedna medicinska sestra radi za tri”

Objavljeno: 23.09.2021. zagorjeinternational

Ispred zgrade Vrhovnog suda na zagrebačkom Zrinjevcu održava se prosvjed medicinskog osoblja, koji su zajedno organizirali Sindikat medicinskih sestara/tehničara zajedno (SMSTZ).

Na prosvjedu će iznijeti svoje probleme, među kojima su neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad blagdanima, sistematizacija radnih mjesta, ucjene i prijetnje zbog necijepljenja, beneficirani radni staž, rad van kompetencija i priznavanje stupnjeva obrazovanja, piše Večernji.hr.

– Dragi moji, godišnje radimo 108 sati više nego suci, načelnici i ostali. 108 sati više mi godišnje odradimo. Neki od njih imaju veće naknade za blagdan, nego mi plaćen radni blagdan – rekli su prosvjednici. 

– Nedavno smo bili svjedoci pljeskanja s prozora, da bi danas dobili ucjene i prijetnje otkazima. Politika koristi medicinske sestre kada i kako im odgovara. Danas jedna medicinska sestra radi za dvije, a usudila bih se reći čak i za tri – dodali su nezadovoljni medicinari.  

Prosvjednicima se ranije danas u priopćenju obratio i ministar Vili Beroš, u kojem je rekao kako ne podržava “ciljanu manipulaciju činjenicama“, piše Večernji.hr.

– Za danas najavljeni protest Sindikata medicinskih sestara i tehničara zajedno, koji okuplja dio tih zdravstvenih djelatnika, legitiman je i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanje zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja i ja ga s te strane podržavam. Ono za što nema opravdanja ni razumijevanja jest ciljana manipulacija činjenicama vezanima uz najavljeno provođenje zaštitnih mjera u zdravstvenim ustanovama, posebno onima u kojima se liječe bolesnici koji su i najranjiviji od zaraze koronavirusom i njenih pogubnih posljedica. Nitko u našoj zemlji nije i neće biti prisiljavan na cijepljenje – rekao je Beroš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba