Policija je na zagorskim prometnicama u protekla tri dana utvrdila čak 128 prometnih prekršaja

Vikend rekorder (46) zaustavljen u Brezovi – ‘napuhao’ je čak 3,41. Prijeti mu kazna od 20.000 kuna i tri mjeseca bez vozačke

Objavljeno: 20.09.2021. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, pojačanim nadzorom u prometu, tijekom vikenda utvrđeno je ukupno čak 128 prometnih prekršaja. Od toga je bilo 59 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 34 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak u Brezovi, kod 46-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom s 3,41 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 20.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.  


Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na autocesti A2, gdje je utvrđena brzina od 185 km/h, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba