OVOG PETKA POČINJU 52. DANI KAJKAVSKE RIJEČI U ZLATARU: Evo što vas sve očekuje u bogatom programu

Posjetitelji će uživati u koncertima Opće opasnosti i Četiri tenora, a tu su i neizostavne tradicionalne priredbe – ‘Sprehajanje’ i dječji festival

Objavljeno: 20.09.2021. zagorjeinternational

Ovog petka počinju 52. Dani kajkavske riječi u Zlataru, a pregršt kulturnih, zabavnih i sportskih događanja održavat će se sve do nedjelje, 3. listopada.

Svečano otvorenje manifestacije je u petak u Galeriji izvorne umjetnosti Zlatar, s početkom u 19 sati, a zatim će se s početkom u 20 sati u Parku hrvatske mladeži održati koncert Opće opasnosti.

Nastavak događanja slijedi već u subotu, kada će se s početkom u 10 sati u Vinariji Zlatar otvoriti deveta Likovna kolonija “Tigar Željko Pavić – Kalc”, a u nedjelju će se u crkvi Marije Snježne u Belcu, s početkom u 17 sati, održati koncert sopranistice Lucije Spevec uz pratnju Igora Pare na lutnji, u sklopu Varaždinskih baroknih večeri.

U utorak, 28. rujna, u Galeriji izvorne umjetnosti s početkom u 18 sati održat će se otvorenje izložbe “Jesen na dlanu Hrvatske“ u organizaciji Udruge željezničara slikara “Plavo svjetlo Zagreb“. Srijeda, 29. rujna, dan je rezerviran za kazalište. U šatoru kod Osnovne škole Zlatar, Kerekesh Teatar s početkom u 18 sati izvodi predstavu za djecu “Bibi i Bubi“, a zatim s početkom u 20 sati, predstavu za odrasle “Imovina“.

U četvrtak, 30. rujna, u Parku hrvatske mladeži, u organizaciji Društva Naša djeca Zlatar, održat će se “Tradicionalne igre u parku“, a s početkom u 19 sati, predstava za odrasle “Dekorater“ u izvedbi kazališne grupe “Lectirum“.

U petak, 1. listopada, s početkom u 20 sati, u šatoru kod osnovne škole održat će se koncert “Četiri tenora“, a u subotu, 2. listopada, na programu je, s početkom u 19 sati, tradicionalna etno priredba “Pajdaško sprehajanje“.

U nedjelju, 3. listopada, u šatoru kod osnovne škole, s početkom u 17 sati održat će se 50. Festival dječje kajkavske popevke, a s početkom u 20 sati, u Parku hrvatske mladeži, uz Kulturno- prosvjetno društvo “Zlatarjeve“ i vatromet, manifestacija će i službeno biti zatvorena. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba