U novomarofskoj Paki održavaju se osmi “Dani vrganja i crnog tartufa“

“Uz niz atraktivnih programa, kao i svake godine dosad, organizirali smo bogatu ugostiteljsku ponudu uz degustacije jela od vrganja i crnog tartufa“

Objavljeno: 19.09.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa i Udruge privatnih šumovlasnika Graber, u Paki se održavaju osmi “Dani vrganja i crnog tartufa“.

Manifestacija je to koja raste iz godine u godinu, a nizom zanimljivih, edukativnih i zabavnih sadržaja doprinosi poboljšanju turističke ponude novomarofskog kraja.

Sunčana subota u Paki je okupila popriličan broj izlagača i posjetitelja koji su uživali u prirodi i atraktivnim programima, a prvi je dan manifestacije počeo sajmom autohtonih proizvoda.

Upriličeni su i lov na crni tartuf te edukativni obilasci utvrde Paka, a u akciji “Hodanjem do zdravlja“ posjetitelji su šetnjom povezali dvije utvrde – Paku i Čanjevo te upoznali kulturno-povijesne znamenitosti.

Zaljubljenici u prirodu

– Imali smo i Paka mini trail s maxi pauzom koji tradicionalno okuplja trkače i općenito zaljubljenike u prirodu i kretanje, a kao i svake godine dosad, organizirali smo bogatu ugostiteljsku ponudu uz degustacije jela od vrganja i crnog tartufa – rekla je voditeljica novomarofskog Turističkog ureda Renata Horvatić.

Organizatori nisu zaboravili ni na najmlađe koji su također mogli uživati u brojnim sadržajima kao što su ekološko-edukativna radionica “Kao prvo, zagonetno drvo“, zatim ŠU ŠU bar s raznim igrama i aktivnostima za mališane, dječja predstava na otvorenom.

Nedjeljni program

– Sve ćemo ove sadržaje imati i danas, uz planinarsku rutu Pakom u dužini od 18 kilometara, pod vodstvom planinarskog vodiča te obilazak imanja ljekovitog bilja. Nadamo se povoljnom vremenu i pozivamo velike i male da nam se pridruže i uživaju u prirodi zajedno s nama. Središnji dio programa je, naravno, natjecanje u berbi vrganja koje je počelo prijavama u 8 sati i trajalo će do 11.30 sati. Iznimno nam je drago što će i ove godine stručnu determinaciju ubranih gljiva provoditi Branko Bartolić, predsjednik Hrvatskog mikološkog saveza – rekla je Horvatić dodavši da će proglašenje najuspješnijih berača biti u poslijepodnevnim satima.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a manifestacija se održava na otvorenom, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba