Unatoč smanjenju proračuna za 3,5 mil. kuna, gradonačelnik Donje Stubice zadovoljan je punjenjem gradske blagajne

“Naša je financijska situacija dobra i stabilna”

Objavljeno: 15.09.2021. zagorjeinternational

Na sjednici u utorak, donjostubičko Gradsko vijeće je prihvatilo izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, piše Radio Stubica.
Ostvareni su prihodi u iznosi od 12,4 milijuna kuna, pri čemu je Grad sam ostvario 11,6 milijuna kuna. Rashodi Grada bez proračunskih korisnika, dječjeg vrtića i Pučkog otvorenog učilišta, iznosili su 6,8 milijuna kuna. Iz prethodne godine prenesen je višak od 731.000 kuna, a u prvih je šest mjeseci akumulirano i preko četiri milijuna kuna za projekte koji će uslijediti u nastavku godine.
Jednako tako, na sjednici je usvojena druga izmjena proračuna za ovu godinu, po kojoj je proračun smanjen za 3,5 milijuna kuna i sada iznosi gotovo 30 milijuna kuna, odnosno, bez proračunskih korisnika 25 milijuna kuna. Smanjenje je, između ostaloga, izvršeno jer na natječaju nisu dobivena planirana sredstva pomoći za Fellerovu zgradu, predviđena u iznosu od 2,5 milijuna kuna.
Gradonačelnik Nikola Gospočić je iskazao zadovoljstvo punjenjem proračuna od poreznih i drugih prihoda, pa zaključio da je financijska situacija, dobra i stabilna. Dodao je i da bi se svi planirani programi i radovi do kraja godine trebali izvršavati planiranom dinamikom. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba