UŽIVO IZ KRAPINSKIH TOPLICA: Osmaš opet odbio staviti masku pa sjedi ispred škole

Jutros priveden jedan od prosvjednika, na ulazu u školu zaštitari, a na parkiralištu policija

Objavljeno: 15.09.2021. zagorjeinternational

Učenik osmog razreda koji odbija nositi masku i jutros je pokušao ući u Osnovnu školu Krapinske Toplice pet minuta prije početka nastave, ali je naposlijetku ipak ostao vani, u pratnji svoga oca Kristijana Gaćine, koji se kasnije odvezao automobilom pa je dječak ostao sam.
Prosvjednika trenutno nema, a kako piše 24 sata, nešto ranije ih je ispred škole bilo četvero te su se predstavili kao prolaznici. Evidentirala ih je policija, a jedan je mlađi muškarac priveden radi utvrđivanja identiteta.

– Više ne znamo što očekivati, ako dobijemo dojavu da će opet biti neki skup, obavijestit ćemo policiju. Zasad nema nikoga i nadamo se da će tako ostati i da će ovo završiti. Nama nisu problem roditelji, već ljudi koji se skupljaju ispred škole i viču, dobacuju i vrijeđaju – rekao je ravnatelj škole Samson Štibohar.
Ispred ulaza u školu su i dalje zaštitari, a dvoje policajaca stoji na parkiralištu. Nešto prije devet sati prosvjednici su se ipak vratili, no stoje na parkiralištu.

Stručne radnice Centra za socijalnu skrb jučer su izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti.

– Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima – rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Tanja Cujzek u razgovoru za Novu TV.
Kaže i da su roditelji dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba