ORGANIZATORI PREZADOVOLJNI: Ovogodišnji "Susreti za Rudija" nadmašili očekivanja

“Sa svih nam strana pristižu pohvale za spektakularnu pozornicu, a tijekom održavanja letačkog programa, bili su popunjeni svi vidikovci”

Objavljeno: 14.09.2021. zagorjeinternational

Popularni gornjostubički “Susreti za Rudija” davno su prerasli lokalni karakter i postali značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske, kao i najveća letačka manifestacija u cijeloj Hrvatskoj, što je dokazalo i ovogodišnje, 24. izdanje.
Prigodni program u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata koji je život izgubio u akciji “Bljesak“, održan je prošle subote i nedjelje, a uključivao je likovnu koloniju, sportske igre branitelja, sajam domaćih OPG-ova, te bogatu ugostiteljsku ponudu uz glazbeni, ali i spektakularni letački program.
Po prvi je puta u organizaciji Turističke zajednice područja “Gupčev kraj” ispred spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu postavljena atraktivna pozornica na kojoj su nastupili La Gef, Željko Bebek, DJ Lorenzo, Good Old Times Band, Krešo Oremuš i Small House Brown. U atriju Dvorca Oršić održan je klasični koncert “Ratna rapsodija”, a uz uvijek spektakularni letački program na nebu iznad Gornje Stubice, ove je godine održana i prva “Stubička Tomosijada” – susret ljubitelja Tomos motora.
– Ovogodišnji “Susreti za Rudija” bili su iznad svih očekivanja. Vrijeme nas je poslužilo, a pozornica koja je prvi puta bila postavljena kod spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu, sve je oduševila i sa svih su nam strana samo stizale pohvale. Glavna glazbena zvijezda ovogodišnjeg programa, Željko Bebek, na svojem je koncertu uspio okupiti mnogobrojnu publiku koja je uživala u njegovim skladbama, a veseli nas i što je prva “Stubička Tomosijada” okupila čak 170 sudionika, pa se nadamo nastavku suradnje i sljedećih godina. Letački program, kao i uvijek, pobudio je veliku zainteresiranost – bili su popunjeni svi vidikovci, brda, kod Rodyja, Gupčeve lipe, lovačkog doma… Još jedna atrakcija ove je godine bio i fotoPOINT, gdje su se fotografirali brojni posjetitelji – kažu iz Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica, koja je događaj organizirala u suradnji s Općinom Gornja Stubica i Zagrebačkim zrakoplovno – tehnički savezom Rudolfa Perešina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba