Bravo za mladog Oroslavčana, koji će nastupiti i na Prvenstvu Mediterana u Parizu, kao član hrvatske reprezentacije

Roko Knezić najbolji igrač 11. Ekipnog kupa RH u bowlingu – ostvario najbolji rezultat u karijeri

Objavljeno: 14.09.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je u kuglani Bowling bar u Zagrebu održan 11. Ekipni kup Hrvatske u bowlingu. Osam prijavljenih ekipa igrale su tri igre kvalifikacija, a u završnicu su se plasirale četiri najbolje ekipe.
Najbolji u kvalifikacijama bili su igrači BK Nomada, za koji nastupa i Oroslavčan Roko Knezić. Polufinale su još izborili BK Zagreb, BK Trešnjevka i BK Purger, svi iz Zagreba. Nakon kvalifikacija, uslijedilo je polufinale koje se igralo kup sustavom 1-4, 2-3. Nomadi su u polufinalu pobijedili Purgere sa 726:715, a Zagreb je bio bolji od Trešnjevke 777:710. U finalu su Nomadi pobijedili Zagreb sa 774:680 i tako osvojili 11. Ekipni kup Hrvatske.
Najbolju igru natjecanja ostvario je Roko Knezić, srušivši 289 čunjeva, što mu je najbolji rezultat u karijeri, a samo mu je 11 čunjeva nedostajalo do maksimalno mogućeg rezultata (savršene igre) od 300 čunjeva.

Od 11. do 18. listopada u Parizu će se održati Prvenstvo Mediterana u bowlingu, a izbornik Bowling reprezentacije Hrvatske Saša Petković odlučio je da će, uz Roka Knezića, nastupiti Željko Barunčić u muškoj konkurenciji te Vivian Banjac i Lili Punek u ženskoj konkurenciji. (kr)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba