Održana završna svečanost 17. ekološke akcije “Cvjetni Hum 2021.“

Načelnik Zvonko Jutriša uručio priznanja najboljima u čak 17 kategorija

Objavljeno: 14.09.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je održana završna svečanost 17. ekološke akcije “Cvjetni Hum 2021.“, koju su organizirale Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli, u Klenovcu Humskom.
Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu Ljiljana Blažun kao predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Paulina Bogović i Nuhi Ramadani, od srpnja do rujna, obišla je oko 170 domaćinstava na području općine.
Načelnik Zvonko Jutriša priznanja najboljima je uručio u 17 kategorija te im podijelio pakete lukovica i sjemenja.
Priznanja za najljepše balkone i terase primili su Stjepan Firšt iz Vrbišnice, Mira i Silvo Pongračić iz Prišlina te Irena Kamenščak iz Zaluga, a za najljepši humski okoliš i okućnice nagrađeni su Brigita Štih iz Zaluga te Martina i Ivan Turner iz  Prišlina.
U kategoriji “tradicijski vrt”, priznanje su dobile Marijana i Dijana Rebić iz Strmca Humskog, za najljepše uređeni voćnjak Vladimir Kolarec iz Malog Tabora, zatim u kategoriji “živice” priznanje je primio Zvonimir Boršić iz Huma na Sutli, dok je u kategoriji “trsje”, priznanje dodijeljeno Ivanu Jutriši iz Druškovca Humskog.
Najljepše tradicijsko cvijeće imala je Mira Kučiš iz Vrbišnice, a za cvjetni detalj priznanje je primila Irena Podhraški iz Malog Tabora.
U specijalnoj kategoriji “cvijeće dobrodošlice”, priznanje su primile Jožica Poredski iz Grletinca te Valentina Krklec iz Strmca Humskog, a u kategoriji “cvijeće i ja”, Milica Vešligaj iz Klenovca Humskog i Terezija Korbar iz Huma na Sutli, dok su u specijalnoj kategoriji “cvjetni kutak” priznanje primile Nada i Violeta Čuček iz  Klenovca Humskog, a za “humska okna” Zvjezdana Drenški iz Rusnice. U specijalnoj kategoriji “kutak za odmor” priznanje je pripalo Ljiljani Pevec iz Strmca Humskog, u kategoriji “marljiv kao crv” Magdica Miklaužić iz Huma na Sutli i Marija Pildek iz Poredja, a u kategoriji “raspela i poklonci” Danica Hlupić iz Druškovca Humskog.
U specijalnoj kategoriji “eko–etno”, priznanje je pripalo Narcisi Brezinščak iz Druškovca Humskog, a u posljednjoj specijalnoj kategoriji, “dječji kutak”, priznanje su primili Slavica i Milan Jutriša iz Orešja Humskog.
U glazbenom dijelu programa nastupila je Humčanka Kristina Tepeš, pobjednica ovogodišnjeg 53. festivala “Prvi glas Zagorja“, uz pratnju brata Marka na gitari. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba