U Zlataru održana “Biciklistička učilica“

Mladi biciklisti učili kako se pravilno kretati kružnim tokom, kako raskrižjem, a kako prijeći cestu

Objavljeno: 14.09.2021. zagorjeinternational

Protekle nedjelje u Zlataru je održana “Biciklistička učilica” pod sloganom “Bicikl je voziti lako, ako znaš kako”, koju su proveli policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica u suradnji s Gradom Zlatarom i Društvom “Naša djeca” Zlatar. Aktivnost je bila edukativne prirode, a održana je u novouređenom Parku Hrvatske mladeži, za 54-ero djece.


Službenici iz Policijske postaje Zlatar Bistrica za djecu su održali brojne edukacije, među kojima su edukacija o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa te edukacija o sukladno važećim odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na vozače bicikla i djecu u prometu. U sklopu teorijskog dijela edukacije, djeci su prezentirali uzroke zbog kojih dolazi do prometnih nesreća i to kroz simulaciju nesreće automobila i bicikla. Edukaciju mladih biciklista proveo je policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar.


Po završetku edukacijskog djela, mladi biciklisti upućeni su na poligon “sigurne vožnje”, gdje su bili suočeni s raznim prometnim situacijama, poput kretanja bicikla kolnikom, nailaska na obilježeni pješački prijelaz s pješakom, dolazak na raskrižje s postavljenim znakom “STOP” i slično. Nakon vožnje poligonom, uz pomoć DND-a, održana je i kratka biciklijada po zlatarskim ulicama, u kojoj su sudjelovati polaznici “Biciklističke učilice”. Tijekom biciklijade, koja je također bila edukativnog karaktera, policijski službenici su učili polaznike pravilnom i propisnom kretanju kolnikom.
Na kraju, načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica Mario Duktaj, predsjednica Gradskog vijeća Zlatara Danijela Findak i predsjednica DND-a Zlatar Anita Habazin uručili su priznanja svim polaznicima. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba