Zagarantiran mu je poziv na državno prvenstvo kao jednome od 32 najbolje rangiranih igrača u RH

Desetogodišnji Tomislav Wilco Račić iz Andraševca osvojio teniski turnir u Karlovcu

Objavljeno: 14.09.2021. zagorjeinternational

Tomislav Wilco Račić iz teniskog kluba BK Hornets (Bedekovčina) pokazao je izvrsnu formu u subotu, na završnom teniskom turniru regularne sezone održanom na terenima Teniskog kluba Karlovac.
Račić je do prve pobjede došao u meču protiv Juraja Papuge (TK Ponikve, Zagreb) s rezultatom 4:2. Potom je pobijedio Roka Mihaličeka (TK Zaprešić) 4:1 i Benedikta Ostovića (TK Zaprešić) 4:0. Ostovića je pobijedio u samo 10 minuta. U finalu je pobijedio Leona Topolčića (TK Ponikve, Zagreb) 4:0 u 22 minute.
Račićev suigrač iz kluba, Amon Đukez iz Lobora, osvojio je šesto mjesto.
Natjecanje organizira Hrvatski teniski savez. Hrvatsku je podijeljena na šest regija, a Krapinsko – zagorska županija spada u regiju Središnja Hrvatska (Središte). Četiri najviše rangirana igrača (dječaka i djevojčica) iz regije bit će pozvani na Državno prvenstvo, koje organizira TK Rabac u Istri 9. i 10. listopada.
Račić je na drugom mjestu u regiji, iza Ivana Božičevića iz TK Frankopan (Ogulin) i garantiran mu je poziv na državno prvenstvo kao jednome od 32 najbolje rangiranih igrača u Hrvatskoj.
Podsjetimo, Račić je dvostruki prvak Krapinsko – zagorske županije u tenisu u uzrastima do 11 i 9 godina. Trener mu je Branimir Krmpotić, koji je uspješno trenirao Lanu Pries, Nikolu Žeželja, Doroteju Hanžek i Matiju Sokolića. Inače je odličan učenik Osnovne škole Oroslavje i igra nogomet za Limače NK Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba