U SKLOPU 24.“SUSRETA ZA RUDIJA“: U Gornjoj Stubici održane sedme sportske igre branitelja

Najbolji kotlić skuhali ‘Gromovi’, kuglana najbolje išla petrinjskoj HVIDRA-i, a najbolji ‘alkari u tačkama’ su dečki iz UDiVDR Bedekovčina

Objavljeno: 13.09.2021. zagorjeinternational

U Gornjoj Stubici su, u subotu, pod pokroviteljstvom i uz financijsku pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, u sklopu manifestacije 24. “Susreti za Rudija“ održane sedme sportske igre branitelja, na kojima su se uz domaćine, članove Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj“ okupili i članovi prijateljskih udruga iz Karlovačke, Sisačko – moslavačke te Krapinsko – zagorske županije.

Na početku susreta, paljenjem lampiona i polaganjem cvijeća kod spomen biste Rudolfa Perešina, odana je počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu . Ispred Općine Gornja Stubica, lampione je upalio i položio cvijeće, općinski vijećnik Ivan Bigec, ispred Krapinsko – zagorske županije, pročelnica Službe za unutarnju reviziju Ivanka Znika, te izaslanik ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković koji je sportske igre i otvorio.

Odana počast

Susreti su započeli intoniranjem himne kod sportskog centra Matije Gupca, a zatim se minutom šutnje odala počast svim poginulim, nestalim i preminulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, kao i za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Okupljenim braniteljima obratili su se vijećnik Ivan Bigec i pročelnica Ivanka Znika, koji su braniteljima uputili zahvalu  za učinjeno u Domovinskom ratu, kao i za sve aktivnosti i projekte koje provode svih ovih godina.

Zbog epidemioloških mjera, sportske igre održane su u smanjenom obliku, a natjecalo se u tri discipline – kuhanje kotlića, alka u tačkama i veća kuglana. Za natjecanje, svoje je ekipe prijavilo sedam braniteljskih udruga, a najbolji koji su zauzeli prva tri mjesta, iz svake discipline, osvojili su pehare, diplome i medalje, a uručio im ih je načelnik Jasmin Krizmanić.

Nagrade za najuspješnije

Najuspješniji u disciplini “kuhanje kotlića“ bili su OKB Gromovi, na drugom mjestu su UDiVDR Bedekovčina, a treće mjesto zauzeli su Hrvatski vitezovi Rugvica. U disciplini “Alka u tačkama“ najbolji su bili UDiVDR Bedekovčina, drugo mjesto zauzeli su  OKB Gromovi, a trećeplasirana je Udruga veterana Satnije Rebels iz Karlovca. U disciplini “viseća kuglana“ najuspješniji su bili HVIDRA Petrinja, drugo mjesto osvojila je UDiVDR Bedekovčina 1, a trećeplasirana je  UDiVDR Bedekovčina 2. Udruga ratnih veterana satnije Rebels iz Karlovca je osvojila i pehar za Fer Play.

Svim sudionicima podijeljene su i majice s logom sedmih sportskih igara te zahvalnice.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba