Dođite na Tjedan otvorenih vrata projekta LIVING CASTLES u Muzejima Hrvatskog zagorja

Bogat program u Muzeju seljačkih buna i Dvoru Veliki Tabor – isprobajte hologramske naočale, sudjelujte na radionicama ili krenite u potragu za izgubljenim predmetom

Objavljeno: 12.09.2021. zagorjeinternational

Muzeji Hrvatskog zagorja sudjeluju u projektu Living Castles – Mreža “živih” dvoraca, kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa koji se odvija u sklopu Programa suradnje “Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020.”, a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U projektu sudjeluje sedam dvoraca iz Hrvatske i Slovenije (Dvor Veliki Tabor, dvorac Oršić – Muzej seljačkih buna, Ptujski dvorac, Celjska utvrda, dvorac Rakičan, Stari grad Varaždin i Stari grad Čakovec), koji su razvili zajedničku prekograničnu turističku ponudu zasnovanu na suvremenoj informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.

U okviru projekta za Dvor Veliki Tabor izrađena su dva sadržaja za video mapping projekcije na unutrašnjim zidovima na večernjim događanjima u Dvoru. Projekcija Legenda o Veroniki Desinićkoj donosi najpoznatiju legendu o Velikom Taboru ispričanu na jedinstven način, a Living Tabor oživljava zidine igrom geometrijskih oblika, slika prirode i manifestacija oživljene povijesti. Za Muzej seljačkih buna izrađena je aplikacija za HoloLens naočale za mješovitu stvarnost. Uz pomoć naočala oživljen je legendarni Franjo Tahy te mač iz stalnog postava. 

U Tjednu otvorenih vrata, koji će se održati između 13. i 17. rujna 2021., u dvorcima će biti organizirana različita događanja za posjetitelje svih uzrasta.

Muzej seljačkih buna u utorak, 14. rujna, će imati slobodan ulaz za posjetitelje od 9 do 20 sati. Posjetitelji će tijekom dana moći isprobati naočale za hologramske projekcije (koje su namijenjene za starije od 13 godine), a tijekom dana bit će organiziran bogat program za obitelji.

Od 9 do 12 sati na otvorenom će se održati edukativne radionice, a od 17 do 19 sati bit će organizirano stručno vodstvo po izložbi Industrijska baština Hrvatskog zagorja te radionice Upoznaj dvorce i Obiteljska kronika. Od 19.30 sati ispred Spomenika Seljačkoj buni i Matiji Gupcu održat će se video mapping projekcija. Tijekom cijelog tjedna dostupno je besplatno korištenje naočala za hologramske projekcije.

Dan otvorenih vrata u Dvoru Veliki Tabor održat će se u subotu, 18. rujna. Obiteljski dan u Dvoru Veliki Tabor započet će radionicama za obitelji. Od 12 do 14 te od 17 do 19 sati za obitelji će biti organizirane različite kreativne radionice (Veronika Memory, Slagalica Veliki Tabor i Slagalica Meluzina, Izrada Veronikinog DUHA, Izrada i ukrašavanje KRUNA, Složimo dvorac zajedno uz pomoć drvenih kocki). Posjetitelji će moći samostalno razgledati izložbe, a tijekom dana bit će organizirana stručna vodstva. U 19 sati bit će organizirana Potraga za izgubljenim predmetom, a u 19.30 održat će se video mapping projekcije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba