'Antimaskeri' koji su prosvjedovali u Krapinskima, pozvali na linč zagorskog novinara

KOLAR: Izražavam zgražanje. Neprihvatljivo je javno obznaniti broj mobitela novinara te pozivati ljude na uznemiravanje njega i njegove obitelji

Objavljeno: 11.09.2021. zagorjeinternational

– Svoj stav kao župana krapinsko – zagorske županije sam jučer jasno izrekao: No pasaran. Neće proći – poručio je ponovno krapinsko – zagorski župan Željko Kolar vezano uz jučerašnji incident u Osnovnoj školi Krapinske Toplice, gdje je 30-ak prosvjednika, a od kojih većina nisu roditelji učenika, ušlo u školu bez najave, a njih četvero nasilno uguralo u razred učenika bez maske. Međutim, priča je dobila i nastavak.

Naime, “antimaskeri“ nisu bili zadovoljni novinarskim člankom o njihovom upadu u školu, a koji je objavljen na portalu Zagorje.com. Štoviše, prozvali su autora, našeg kolegu Ivana Kovačića, i objavili njegov broj mobitela uz poziv da ga se zove i osudi “montirani malograđansko – politički članak!”, piše Index.hr, pa dodaje i da se upad antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama danima dogovarao u aplikaciji Telegram, u nekoliko grupa, a jedna od njih zove se “Crna lista covid-fašističkih škola i fakulteta“.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, s obzirom na to da je Županija osnivač škole, o svemu se očitovao već jučer, a danas se u Humu na Sutli, gdje se održava Dan otvorenih vrata Vetropack Straže, osvrnuo i na poziv na linč zagorskog medijskog djelatnika.

‘Pisao je objektivno’

– Izražavam zgražanje nad, praktički, pozivom na javni linč novinara Ivana Kovačića, koji je vrlo objektivno pisao o događanjima vezanima uz nošenje maski u Osnovnoj školi Krapinske Toplice. Ne postoji “Dobro mi došel, prijatel“ za ljude koji iz drugih krajeva Hrvatske dolaze raditi nered u našu županiju, ali isto tako je neprihvatljivo javno obznaniti ime i prezime i broj mobitela novinara te pozivati ljude na uznemiravanje njega i njegove obitelji. To je neprihvatljivo, to osuđujem. Krapinsko – zagorska županija je otvorena za sve ljude dobre volje, želimo da se svi osjećaju dobro kod nas, uvijek su drago viđeni gosti, ali ovakva ekipa i ovakvi ljudi, ne. Podrška gospodinu Kovačiću, a ja kao župan i Županija koja je osnivač škole, napravit ćemo apsolutno sve da se djeca u školi osjećaju sigurno, da se mogu posvetiti učenju, a isto tako ću osigurati uvjete da sve nastavnice i nastavnici mogu biti koncentrirani na svoj rad i da im omogućimo da rade ono što je znaju i žele, a to je obrazovanje i edukacija naše djece. No pasaran. Neće proći – zaključio je Kolar.

Prekršili zakon

Župan je već jučer za HINU, kako prenosi Index.hr, potvrdio da će od ponedjeljka ujutro ulaz u OŠ Krapinske Toplice i školsko dvorište, nadzirati zaštitari. Naglasio je i da su oni koji su se odazvali na prosvjed, prekršili zakon koji jasno kaže da ne smije biti organiziranog prosvjeda ili okupljanja kod obrazovne ustanove za vrijeme nastave.

Istaknuo je i da policija evidentno nije dobro obavila posao jer je taj skup trebalo zabraniti, odnosno prekinuti.

Podsjetimo, sve je počelo u ponedjeljak, kada je roditelj jednog od učenika, Kristijan Gaćina, sam prosvjedovao pred školom, jer njegovog sina nisu bez maske pustili u školu. Kako on nije dozvolio sinu da stavi masku, dijete nije ušlo u školu. Gaćina svaki dan dolazi pred školu u koju ne puštaju njegova sina bez maske, a u petak je došao s pojačanjem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba