SVAKE NEDJELJE DO KRAJA LISTOPADA: Besplatni kostimirano - edukativni program namijenjen predškolcima i osnovnoškolcima

DOĐITE NA “ČAJ S GROFICOM”: Dvorom Trakošćan ponovno će zavladati krinoline, čipka, salonske cipelice, tročetvrtinski takt i ilirske budnice

Objavljeno: 11.09.2021. zagorjeinternational

Predškolci i osnovnoškolci, vratite se u doba kada su gospoda ustajala prilikom ulaska dama u prostoriju, kada se svijetle boje i cvjetni uzorci nisu nosili zimi, a svaki je pokret ruku ili lepeze imao svoje značenje. Dođite na “Čaj s groficom” svake nedjelje od 12. rujna do 31. listopada s početkom u 15 sati u dvorišnoj galeriji Dvora Trakošćan, kojim će ponovno zavladati krinoline, čipka, salonske cipelice, tročetvrtinski takt i ilirske budnice.
Kroz kostimirano – edukativni program u trajanju do 60 minuta, približit će se djeci bonton, ples i običaji polovice 19. stoljeća. Program je prilagođen predškolskom i osnovnoškolskom uzrastu, uz pratnju jednog roditelja i besplatan je za sve sudionike.
Tu su i dodatne mogućnosti – besplatno kostimirano vođenje izložbom “Priča grofičinog ormara”, koje se organizira nedjeljom u 14 sati, zatim iznajmljivanje kostima i individualno kostimirano fotografiranje u retro foto kutku, nedjeljom od 12 do 17 sati te druženje i fotografiranje s groficom od 12 do 14 sati.
A 31. listopada, umjesto klasične radionice, održalo bi se okupljanje svih prethodnih polaznika, kako bi se proglasili trakošćanske najprinceze i prinčevi, točnije, svako bi dijete dobilo neku titulu – najplesačica, najljepši osmjeh, najkavalir i sl.

– Princeze, dame, grofice i grofovi, gospodo i kavaliri, dobrodošli na “Čaj s groficom” – poručuju iz Dvora Trakošćan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba