DONESENA ODLUKA O HZZ-ovim MJERAMA ZA ZADRŽAVANJE RADNIKA ZA KOLOVOZ I RUJAN

Potpuni iznos potpore dobit će poslodavci čijih 70 i više posto radnika ima COVID potvrde

Objavljeno: 09.09.2021. zagorjeinternational

Hrvatski zavod za zapošljavanje donio je mjeru za zadržavanje radnika u djelatnostima u kojima je zbog posebnih okolnosti narušena gospodarska aktivnost, za kolovoz i rujan. Dodjeljivat će se potpore, pri čemu potpuni iznos potpore mogu ostvariti poslodavci čijih 70 i više posto radnika ima COVID potvrde.
Mjera za kolovoz namijenjena je poslodavcima iz sljedećih sektora: prijevoz i skladištenje, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti; umjetnost, zabava i rekreacija te organizatorima kulturnih, poslovnih i sportskih događanja, sajmova i vjenčanja te pratećih djelatnosti.
Iz HZZ-a ističu da će se isplata mjesečnih troškova plaće za kolovoz u iznosu od 4000 kuna odobravati za zahtjeve zaprimljene od 8. do 23. rujna. Zahtjevi za rujan zaprimat će se od 25. rujna do 24. listopada.
Isto tako, pomoć za oba mjeseca mogu zatražiti i poslodavci s područja na kojima je proglašena katastrofa uzrokovana potresom. To se odnosi na područje Sisačko –  moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, bez obzira o kojoj se djelatnosti radi, uz dokaz pada prihoda. Jednako tako, mjera se odnosi i na poslodavce kojima je djelomično ili u cijelosti zabranjen rad odlukama Stožera civilne zaštite. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba