Festivalski utorak u Krapini obilježio Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, na kojem su sudjelovali učenici iz 130 škola - od Ogulina do Sv. Martina na Muri

“Najveća vrijednost Tjedna kajkavske kulture je uključivanje djece, koja će čuvati i stvarati novu kajkavsku kulturnu baštinu”

Objavljeno: 08.09.2021. zagorjeinternational

Bogat program Tjedna kajkavske kulture nastavljen je u utorak, a glavnu su ulogu imala djeca na Recitalu dječjeg kajkavskog stvaralaštva u dvorištu Galerije grada Krapine. Ovogodišnja kajkavska manifestacija može se podičiti sudjelovanjem 130 škola s područja Hrvatske, a upravo je približavanje kajkavskog govora djeci bogatstvo ove manifestacije.

Za Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva odabrano je 70 radova učenika škola, od Ogulina do Svetog Martina na Muri.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović još je jednom istaknuo da je najveća vrijednost središnje kajkavske manifestacije uključivanje djece koja će čuvati, ali i stvarati novu kajkavsku kulturnu baštinu.

U crkvi Majke Božje Jeruzalemske održana je misa s kajkavskim pjesmama na kojoj su sudjelovali članovi KUD-a Remetinec. Utorak na Tjednu kajkavske kulture završio je promocijom knjige Marije Hlebec “Pođi u šumu, zagrli stablo”, s koncertom Nine Kraljić.

U programu Tjedna kajkavske kulture večeras u 19 sati je Recital kajkavske poezije Krapina 2021. koji će se održati u dvorištu Galerije grada Krapine. Za taj su program odabrana 72 rada 52 autora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba