Obožavaju ih u Zagorju i diljem domovine, a sada je stiglo i međunarodno priznanje

KEREKESH TEATAR OSVOJIO DVIJE NAGRADE U SKOPJU: Ana Begić Tahiri proglašena najboljom glumicom, a Jan Kerekeš najboljim glumcem

Objavljeno: 08.09.2021. JJ

Kerekesh Teatar iz Varaždina osvojio je čak dvije nagrade na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju. Nagrada za najbolju glumicu pripala je Ani Begić Tahiri, a nagrada za najboljeg glumca Janu Kerekešu.

Naime, predstava “Ja, trudnica” gostovala je 31. kolovoza u Skopju, u Sjevernoj Makedoniji, i predstavljala Hrvatsku na Balkanskom teatarskom festivalu nezavisnih scena “Provokacija“. Publika i žiri na festivalu gledali su predstave iz pet zemalja, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a predstavu Kerekesh Teatra gledalo je u Skopju više od 300 ljudi, koji su po završetku predstave glumce nagradili tako što su ustali na noge i pljeskali nekoliko minuta, otkrivaju iz Kerekesh Teatra.

Festival je organiziralo nezavisno kazalište iz Skopja – Teatar Provokacija, na čelu s poznatim glumcem Robertom Ristovom, članovi žirija bili su poznati kazališni umjetnici i djelatnici: Zvezdana Anđelovska, Blagoja Čorevski – Kore i Mirjana P. Ristov, a nagrade je dodijelio gradonačelnik Borce Georgievski. Prilikom dodjele nagrada, Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš zahvalili su publici i žiriju na odličnim reakcijama i komentarima te pohvalili organizatore festivala, koji je, kažu, bio na zaista zavidnoj razini.

Na kraju su glumci s organizatorima posjetili i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji, gdje ih je primila hrvatska veleposlanica Nives Tiganj, kojoj su predstavili rad Kerekesh Teatra, a ona im je čestitala na osvojenim nagradama.

– Veselimo se novim međunarodnim suradnjama i promociji hrvatske kazališne scene – poručuju iz Kerekesh Teatra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba