Obilježena 30. godišnjica postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG-a

ŽUPAN STRIČAK: Osjećamo veliki ponos. Približava nam se i trideseta godišnjica oslobođenja Varaždina, koju ćemo također obilježiti na dostojanstven način

Objavljeno: 07.09.2021. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja 30. godišnjice postrojavanja prve naoružane postrojbe 104. brigade ZNG-a, Općina Petrijanec i Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin i ove su godine svečano obilježile ovaj veliki datum.

Uz pripadnike udruge 104. brigade ZNG te predstavnike ostalih braniteljskih udruga, svijeće su u spomen na sve poginule te preminule pripadnike 104. brigade zapalili te im odali počast i varaždinski župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, kao i načelnik Općine Petrijanec, ujedno i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Posavec.

Župan Stričak je u svom obraćanju prisutnima istaknuo kako je 104. brigada imala veliku i važnu ulogu u obrani domovine.

– Prisjećamo se svih poginulih i preminulih pripadnika 104. brigade, a ujedno osjećamo i veliki ponos. Približava nam se velika obljetnica, trideset godina oslobođenja grada Varaždina i radimo na tome da je obilježimo na dostojanstven način, onako kako i priliči – rekao je župan.

Prije trideset godina u Zelendvoru se okupila i mobilizirala prva naoružana postrojba 104. brigade HV-a, koja je zajedno sa specijalnom postrojbom policije “Rode“, temeljnom policijom PU varaždinske, 5. bojnom 1.A brigade, ONZ, naoružanom skupinom “Orion“, specijalnim postrojbama Ivanca i Novog Marofa, a pod vrlo uspješnim vođenjem i zapovijedanjem Kriznog stožera, uspješno zauzela varaždinsku vojarnu u kojoj je bilo smješteno naoružanje, ali i kompletna oprema 32. korpusa JNA.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba