Festivalski ponedjeljak u Krapini obilježili Znanstveni skup, predstava GFUK-a, koncert Gordane Ivanjek Tušek i, na kraju dana, sportska poslastica - turnir u uličnoj košarci "3 na 3"

UČENICI POBIJEDILI UČITELJE: ‘Tudumi’ odličnom igrom u napetom finalu svladali ekipu trenera KK Krapina

Objavljeno: 07.09.2021. zagorjeinternational

U Krapini su u okviru Tjedna kajkavske kulture i ove godine organizirani Dani krapinskog sporta, a nakon turnira u stolnom tenisa, teniskog turnira te ribolova i biciklizma, u ponedjeljak je na red došao turnir u uličnoj košarci – Streetball.

Cilj je ovog turnira širenje popularnosti košarke u Krapinsko – zagorskoj županiji te okupljanje mladih uz sport i druženje, a turnir na kojem je nastupilo osam ekipa odigran je na vanjskom igralištu kod Osnovne škole Ljudevita Gaja.

Zaslužena pobjeda

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, pa su se tako u Grupi A natjecali Zagorski Bullsi, Koučevi, Tudum i High 4, dok su u Grupi B bili Veterani, Ništa, La familija gringosi i Kadeti.

Prvo mjesto na Streetball turniru zasluženo je pripalo ekipi ‘Tudum’, u sastavu Petar Štrok, Nikola Poslončec, Dino Benc i Bruno Ranogajec, koja je u finalu s tijesnih 21:19 svladala ekipu Koučevi za koju su igrali Zoran Strehovec, Filip Križnik i Marko Golub, inače treneri KK Krapina.

U borbi za treće mjesto u kojoj su snage odmjerili La familija gringosi i Veterani,  uspješniji su s 21:12 bili Gringosi za koje su igrali Martin Mlinarić, Lovro Čižmek, Daniel Strehovec i Noa Konjić.

Osim sporta, ponedjeljak je u Tjednu kajkavske kulture obilježio i jubilarni 20. Znanstveni skup pod nazivom “Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća”.

U ime Grada Krapine, prisutnima se obratio Mladen Gregurović, ističući kako je najvažnije promicati kajkavsku kulturu.

– Veseli nas činjenica da je ovaj znanstveni skup uvelike obogaćuje “Tjedan kajkavske kulture”. U današnje vrijeme globalizacije posebice je važno promicati i čuvati kajkavsku kulturu cijele naše domovine – kazao je Gregurović.

Ispunjeni Atrij

A između Znanstvenog skupa i finala turnira u uličnoj košarci, u Festivalskoj dvorani gostovala je predstava GFUK-a “4 poze, sretan svršetak”, dok je u atriju Franjevačkog samostana brojnu publiku i ispunjeno gledalište oduševila Gordana Ivanjek Tušek, koncertom na kojem joj je glazbena pratnja bio talentirani Jurica Vugrek.

Bogat program manifestacije nastavlja se danas od 17 sati, kada će se u dvorištu Galerije grada Krapine održati Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, dok će u crkvi Majke Božje Jeruzalemske u 18 sati početi Misa s kajkavskim pjesmama.

Dan će završiti promocijom knjige Marije Hlebec “Pođi u šumu, zagrli stablo”, uz koncert Nine Kraljić, a program će početi u 20 sati u dvorištu Galerije grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba