Od petka do danas policija je na zagorskim prometnicama obavila očevid kod šest prometnih nesreća te utvrdila 69 prekršaja

Rekorder vikenda zaustavljen u Donjoj Stubici – ‘napuhao’ je 1,65, a predložena kazna je 10.000 kuna

Objavljeno: 06.09.2021. AB

Zagorska policija je tijekom vikenda evidentirala jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo prijevare i jedno kazneno djelo utaje, a policijski službenici obavili su očevide kod šest prometnih nesreća te utvrdili 69 prometnih prekršaja.

U Radoboju se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a do nesreće je došlo zbog nepoduzimanja mjera da vozilo samo ne krene s mjesta. U prometnoj nesreći do koje je došlo u Čretu uslijed neprilagođene brzine, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a isto je tako s lakšim ozljedama prošla jedna osoba u prometnoj nesreći koja se dogodila u Pavlovcu Zabočkom, zbog nepropisnog pretjecanja.

Od spomenutih prometnih prekršaja, utvrđen je 41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 22 ostala prekršaja u prometu. Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak u Donjoj Stubici, kod 56-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom s 1,65 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna. Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je na A2, gdje je utvrđena brzina od 118km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 80 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba