Policijska postaja Zlatar Bistrica, u suradnji s Gradom Zlatarom i zlatarskim Društvom 'Naša djeca', 12. rujna organizira školu sigurne vožnje bicikla za djecu

BICIKLISTIČKA UČILICA: Prvo teorija, zatim poligon s preprekama, znakovima i semaforima, pa vožnja ulicama Zlatara u pratnji policajaca

Objavljeno: 04.09.2021. zagorjeinternational

Policijska postaja Zlatar Bistrica u suradnji s Gradom Zlatarom i zlatarskim Društvom ‘Naša djeca’, u nedjelju, 12. rujna, organizira Biciklističku učilicu – školu sigurne vožnje za djecu bicikliste.

Kako je za Radio Zlatar rekao Davor Klenkar, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa, na realizaciju škole je djelatnike policije potaknula činjenica da se djeca i mladi vole voziti biciklima i jako puno ih koriste u prometu, a budući da su biciklisti najranjivija skupina sudionika u prometu, želja je povećati njihovu sigurnost i zaštititi ih i kroz edukaciju.

Obradit će se teme kojima će se djecu naučiti kako zaobići ili rješavati probleme s kojima bi se mogli susresti u prometu i kako bi bila što sigurnija u današnjem užurbanom prometu.

Biciklistička učilica održat će se u Parku hrvatske mladeži, gdje će se održati teorijski dio, odnosno predavanje o prometnim propisima, pravilima prometa, značenju prometnih znakova, a zatim slijedi i praktični dio na poligonu s preprekama, prometnim znakovima, stazom koja će prikazivati kolnik i raskrižjem sa semaforima, na kojima će djeca učiti kako se pravilno i propisno kretati biciklom u prometu. Nakon toga planira se i vožnja biciklima ulicama Zlatara, gdje će djeca primijeniti naučeno u stvarnim situacijama. U pratnji će, dakako, biti policijski službenici, također na biciklima. Svi polaznici dobit će na kraju zahvalnice. U Biciklističkoj učilici mogu sudjelovati djeca od 9 do 14 godina, i obavezno moraju imati zaštitnu kacigu, a roditelji ih za sudjelovanje mogu prijaviti do 8. rujna u Društvu ‘Naša djeca’ Zlatar ili u PP Zlatar Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba