Zabočki oporbeni vijećnici traže sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća, zbog situacije u Komunalnom Zabok

“Početkom kolovoza odlučeno je da Komunalno prestaje s djelatnošću upravljanja zgradama, a na posljednjoj sjednici nismo o tome obaviješteni – tražimo detaljna izvješća”

Objavljeno: 03.09.2021. AB

Zabočki gradski vijećnici Branko Sadaić, Žarko Ivančić, Alen Gerek, Petar Vrančić i Vladimir Pleško uputili su zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća, zbog situacije u Komunalnom Zabok d.o.o. i djelatnosti Upravljanja zgradama.

Njihov zahtjev prenosimo u cijelosti:

– Kao gradski vijećnici, temeljem članka 42. Poslovnika Gradskog vijeća Zaboka, tražimo sazivanje izvanredne sjednice Vijeća na temu ‘Komunalno Zabok’, zbog odluke o prestanku obavljanja djelatnosti upravljanja zgradama – Tržišne djelatnosti.

Na sjednici isključivo tražimo raspravu bez donošenja odluka kao i detaljna izvješća o financijskom stanju i poslovanju. Naime, interes građana je na temu Komunalnog Zabok povećan, jer je poduzeće temeljem prethodne suglasnosti Skupštine, 2. kolovoza 2021. godine, donijelo odluku o prestanku obavljanja djelatnosti upravljanja zgradama  – Tržišne djelatnosti, zbog financijske neisplativosti uslijed konstantnog ostvarivanja gubitaka. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nismo bili obaviješteni o ovakvom razvoju situacije Komunalnog, niti je bilo ikakvog nagovještaja na tu temu. Tražimo da nas se kao gradske vijećnike detaljno izvijesti o stanju u Komunalnom Zabok, kao i da dobijemo na uvid izvještaje o poslovanju za razdoblje 2015. – 2020. te Financijske izvještaje za razdoblje 2015. – 2020. – stoji u zahtjevu koji potpisuju navedeni gradski vijećnici, uz njihovu napomenu da su ga potpisali i ostali oporbeni vijećnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba