Na početku suđenja priznao je krivnju i ispričao se roditeljima

Šest godina zatvora vozaču kamiona koji je na odmorištu Novska usmrtio dvije djevojčice (14) i 28-godišnju ženu

Objavljeno: 01.09.2021. zagorjeinternational

Nakon što je na početku današnjeg suđenja priznao krivnju i izrazio žaljenje zbog tragične nesreće kod odmorišta Novska, Ivana Filipovića (61) na Županijskom sudu u Sisku nepravomoćno su osudili na šest godina zatvora, piše 24 sata.

Filipović je na početku današnje rasprave izrazio sućut roditeljima stradalih djevojčica te se ispričao, a na izricanje presude nije došao.

U iskazu je priznao da je zbog bolova u kralježnici primio injekciju i liječnik ga je upozorio da ne vozi, na što mu je kazao da će krenuti tek ujutro. Za nesreću je kazao da ne zna niti sam što se dogodilo, ali da je svjestan svoje odgovornosti i da će ići u zatvor.

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, koje su sa školskim kolegama išle na ekskurziju. Kasnije je u bolnici preminula 28-godišnja Ivana Babić, koja je tada putovala u Njemačku.

Vozač kamiona Ivan Filipović brzinom od 90 kilometara na sat je oko 9.30 sati uletio na odmorište puno parkiranih automobila i ljudi. U kamionu je vozio 25 tona ljepila za pločice. Udario je najprije u terenski auto HAC-a, potom pokupio djevojke koje su se upravo tada kretale prema autobusu, zatim ponovno udario u jedan parkirani automobil i odletio izvan odmorišta u travu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba